468×60
468×60

В ГУНП Тернопільської області не вистачає працівників, але з поставленими завданнями правоохоронці справляються, – Олександр Богомол

Основний крок до подолання внутрішньої корупції зроблено. Правоохоронцям Головного управління Нацполіції краю підвищили зарплати, – про це на зустрічі з журналістами повідомив головний поліцейський Тернопілля Олександр Богомол.

Затверджений уже і постійний штат працівників поліції Тернопільської області. Відповідно до наказу Нацполіції, відтепер спокій мешканців області мають забезпечувати 2207 людей. З них – 2028 посад атестованих та 179 вільнонайманих працівників.

Проте поліцейських не вистачає. На сьогодні в ГУНП Тернопільщини некомплект 20,7%, а це 458 вакансій. Але робота не зупиняється, каже Олександр Богомол, і виконується тими силами, що наразі є.

- Тимчасовий штат ми рік випробовували, визначали, де в нас пріоритетні посади, а де ні. Київ до нас прислухався і те що ми просили, те нам й затвердили. Я сподіваюся, що бажаючі працювати у поліції будуть, адже зарплати у нас також підвищилися.

Оптимізовано у ході реорганізації правоохоронного відомства і ізолятори тимчасового тримання. Їх залишилося по області 4 – у Бережанах, Теребовлі, Чорткові та Кременці. Введено в дію групи швидкого реагування. Вони працюють у кожному відділі, є по відділеннях та підрозділах. У Тернополі функції ГШР виконує патрульна поліція. Створено також “Корд” та спецпідрозділ, який буде виконувати спецзавдання по затримуванню злочинців, охороні учасників судочинства та забезпечення громадського порядку під час масових заходів.

- З 1 грудня до постійного штату передадуть підрозділ по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. Його свого часу відокремили від нас і це негативно позначилося на їхній роботі, – розповів керівник обласного ГУНП.

Цікавили журналістів, які прийшли на зустріч, питання службового розслідування по Борщівській трагедії, де загинуло двоє правоохоронців, розпитували деталі справи загиблої неповнолітної жительки кременецького району та вбитого громадського активіста Віталія Ващенка. Непокоїли представників “четвертої” влади і вибухи газу на вулиці Чехова, а також сміття, завезене львівськими вантажними автомобілями на територію нашої області.

Олександр Богомол запевнив, що усі відкриті провадження будуть детально вивчені фахівцями і матимуть логічне завершення.

Схожі статті