468×60
468×60

Правоохоронці Тернопільщини “оголошують війну” нетверезим водіям

Незаконне видобування корисних копалин, знищена природа, спущені ставки та виловлена риба – уже третє засідання поспіль члени робочої групи при Громадській раді МВС заслуховують представників відділів та відділень поліції Тернопільської області щодо розслідування кримінальних проваджень по цих питаннях. Громадських активістів цікавлять будь-які деталі, які стосуються штрафів, оголошення підозри та відповідальності винних перед законом.

Непокоїть представників робочої групи і питання аварійності у місті та області та нахабність водіїв, які дозволяють собі сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Начальник ГУНП в області Олександр Богомол каже, що це проблема не лише нашої області, але й цілої України. У зв’язку з реорганізацією, в управліннях суттєва нестача кадрів і людей, які могли б працювати на дорогах та контролювати водіїв. Сьогодні відповідно до закону, правоохоронці не мають права зупиняти водія без відповідних підстав. Саме цим користається частина кермувальників.

- Зараз йде відпрацювання області. Почали з обласного центру і поступово перейдемо до районів. Створені групи швидкого реагування, які виїжджатимуть на порушення правил дорожнього руху. Мною підписано доручення в якому йдеться про те, що кожен працівник поліції – навіть слідчий чи оперативник, мають право складати протокол по порушенню ПДР. Раніше такого не було.

Олександр Богомол пообіцяв, що найближчим часом будуть рейди щодо виявлення за кермом водіїв у нетверезому стані. І триватимуть вони не день-два, а постійно.

У Тернополі водіїв-порушників відстежує патрульна поліція, але їм, як каже заступник начальника Олег Сороковий, наразі також не вистачає людей, аби перекрити усе місто та дороги державного значення.

Обговорили учасники зустрічі і шукали шляхи вирішення проблеми проїзду дорогами Тернопільщини великогабаритного транспорту. Не всі перевізники дотримуються вагових норм, а це руйнує дорожнє покриття.

Громадські активісти запропонували ГУНП в Тернопільській області допомогти в популяризації роботи правоохоронного відомства. Вони беруть на себе виготовлення рекламного ролику про набір нових працівників поліції.

Схожі статті