468×60
468×60

Учасники АТО можуть безкоштовно пройти реабілітацію

Учасників проведення антитерористичної операції запрошують пройти безкоштовний курс реабілітації та масажів. Ідея такої допомоги виникла у доцента кафедри здоров’я людини, фізичної реабілітації, безпеки життєдіяльності Тернопільського національного педагогічного університету Людмили Вакуленко.

Жінка розповідає, що у виші студенти-четвертокурсники теоретичні знання з реабілітації закріплюють на практиці. Майбутні реабілітологи повинні вміти зробити масаж та провести фізичну реабілітацію.

Колись на базі ТНПУ працював санаторій-профілакторій і здобуті знання вони закріплювали на студентах, які там оздоровлювалися. Проте санаторій не працює, співробітників уже тут немає, залишилося лише приміщення.

- Ідея проводити реабілітаційний масаж виникла після того, як побачила, що у державі виникають труднощі з наданням цих послуг, – розповідає Людмила Вакуленко. – Я порадилася зі студентами і ми вирішили запропонувати свою допомогу. Я впевнена в своїх учнях і в тому, що вони добре робитимуть роботу.

Таку пропозицію педагогічний університет виклав у листі та надіслав його на ім’я міського голови Тернополя Сергія Надала. Вони отримали ствердну відповідь і почали допомагати. Перед початком волонтерства зі студентами-реабілітологами попрацював психолог. Він розповів їм про специфіку роботи з учасниками АТО.

Сьогодні реабілітацію в профілакторії ТНПУ пройшло уже 17 учасників бойових дій. Проте обмежень немає і вони можуть прийняти значно більшу кількість хворих.

Аби потрапити на реабілітацію, каже Людмила Вакуленко, потрібно мати направлення з медзакладу. Далі вона, як лікар-реабілітолог оглядає, призначає курс лікування та обирає студента-волонтера, який займатиметься хворим. Усі процедури майбутні реабілітологи проводять під наглядом професіонала.

Схожі статті