468×60
468×60

Професійна підготовка нацгвардійців – запорука чітко виконаних завдань

Дії під час проведення резонансних судових засідань при ускладненій оперативній обстановці відпрацьовували впродовж кількох годин військовослужбовці Національної гвардії Тернополя разом з правоохоронцями. Організатори навчань кажуть, що не завжди в екстремальних умовах члени конвою можуть швидко зорієнтуватися, що і як робити.

Аби не траплялися проколи, тернопільським нацгвардійцям влаштували практичні навчання. Відповідно до історії, доведеної військовим, вони до залу суду повинні конвоювати трьох злочинців, обвинувачених в умисному вбивстві.

Ходом слідства цікавиться громадськість з журналістами. Хлопців попередили про ймовірні акції протесту та масові зібрання. Окрім цього, невдоволення та агресію проявляють і самі затримані. Вони відмовляються виконувати вимоги особового складу судової варти.

Організатори навчань контролювали усі дії підлеглих, які вони повинні виконувати під час своєї роботи.

Конвоїри перед тим, як привезти затриманих, перевірили засоби зв’язку та тривожні сигналізації у залі засідань, оглянули приміщення на виявлення небезпечних предметів, кріплення ґрат на вікнах та меблів до підлоги.

Під час засідання громадяни, незадоволені ходом слухання, напали на вартових. Військовим, після попередження, довелося застосовувати силу та спецзасоби. Відпрацювали нацгвардійці і моменти, коли підсудний отримав тілесні ушкодження.

Командир другого стрілецького батальйону військової частини 3002 Національної гвардії Тернополя Дмитро Гуртовський стверджує, що відпрацювання пройшли добре і військові виконали усі функції та завдання, покладені на них.

Схожі статті