468×60
468×60

На Тернопільщині розпочинається оперативно-профілактичне відпрацювання краю

Безпека в Тернопільській області, проведення заходів щодо зменшення криміногенної ситуації в краї та охорона публічної безпеки та порядку – основні завдання силових структур та керівників органів місцевого самоврядування. На Тернопільщині розпочинається оперативно-профілактичне відпрацювання краю.

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, основні чинники, які дестабілізують ситуацію в країні – це бойові дії на сході держави, ввезення зброї й вибухівки на мирні території, Закон Савченко, який передбачає звільнення з міць позбавлення волі майже 50 тисяч осіб. Загальмувало частково роботу поліції і проведення реформи в структурі МВС.

Але попри все, каже очільник управління нацполіції, правоохоронці готові працювати по-новому, по закону на благо суспільства. Безпека громадян – основний пріоритет, а без допомоги органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури та суду це завдання виконати важко.

- По всій Україні у нас іде спад розкриття злочинів приблизно на 25-30 відсотків. Така ж ситуація є і в Тернопільській області, хоча не на стільки критична. У нас близько 10% спад розкриття, не допустили в області росту злочинності по основних напрямках, окрім майнової злочинності. На сьогодні 37,5% розкриття злочинів. Ми на другому місці після Сум по Україні за результатами десяти місяців.

Проблеми в області, каже Олександр Богомол, залишаються з латентною злочинністю. На сьогодні робота по лінії наркоманії бажає бути кращою. На це впливали різні чинники. Впродовж восьми місяців не було можливостей займатися оперативно-розшуковою діяльністю, фактично не існує відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, в області некомплект фахівців цього напрямку.

- Ми вважаємо і всі розуміємо, що кожна особа наркотично залежна – це є потенційний злодій і потенційно небезпечна особа для суспільства. При 149 фактах збуту у минулому році, в цьому році зареєстровано лише 2.

Серед проблемних питань Олександр Богомол назвав і розкриття злочинів з привласнення державних та колективних коштів й майна. Очільник відомства звернувся до усіх керівників органів влади та правоохоронних структур підтримати ініціативу прем’єр-міністра в плані відпрацювання області щодо криміногенної ситуації.

Незаконні кар’єри, вирубка лісів, неоформлені працівники та зарплата у конвертах, хабарництво та зловживання владою – з усім цим потрібно боротися завжди і усівати від влади недобросовісних виконавців – про це заявив під час наради голова Тернопільської ОДА Степан Барна. Найбільш неприйнятними для нього сьогодні є факти корупції в питаннях обороноздатності держави серед комісарів та дотичних до цієї справи людей.

- Я готовий в усьому помагати та підтримувати Національну поліцію, правоохоронний блок, але у мене одне прохання: просто бути людяними. Треба розуміти, що є обставини в яких ми маємо розуміти, що ми на цій землі плануємо жити і зараз працювати, і потім ще жити. І щоб нам не було соромно дивитися людям в очі.

Степан Барна закликав правоохоронні структури звертати особливу увагу на використання бюджетних коштів, моніторити нелегальні кар’єри та вирубку лісу, а також питання легалізації землі. У ході наради усі учасники зустрічі погодилися на співпрацю та відпрацювання проблемних питань краю.

Схожі статті