468×60
468×60

Поатестаційні кадрові зміни в тернопільській поліції тривають надалі

В Головному управлінні Національної поліції Тернопільщини відбулося чергове засідання поліцейської комісії. Питання, винесені на порядок денний, – оголошення набору кандидатів на вакантні посади в кримінальну поліцію, поліцію особливого призначення та дільничні інспектори поліції, а також призначення на вакантні посади в порядку просування по службі поліцейських краю.

Станом на 28 жовтня в ГУНП Тернопільщини значним залишається некомплект в підрозділах кримінальної поліції, слідства, поліції особливого призначення. Окрім того, при затвердженні нового штатного розпису збільшиться некомплект молодшого начальницького складу.

Задля вирішення кадрової ситуації в слідчих підрозділах, керівництво управління у вересні оголосило конкурс на заміщення вакантних посад. Основною вимогою до кандидатів була наявність вищої юридичної освіти. Місяць на сайті управління області тривала реєстрація кандидатів. У результаті на конкурс надійшло 297 заявок. Для складання тестів було відібрано 183 кандидати, з них прибули лише 120. За результатами тестування 94 кандидати будуть направлені на проходження військово-лікарської комісії.

Аби вирішити кадрову ситуацію в інших підрозділах, поліцейська комісія сьогодні прийняла рішення оголосити з першого листопада конкурс на заміщення вакантних посад з числа цивільної молоді на посади оперуповноважених кримінальної поліції, дільничних інспекторів та поліцейських.

Також члени поліцейської комісії, розглянувши наявні матеріали та ознайомившись з характеристиками на претендентів на зайняття вищих посад, рекомендували: підполковника поліції Ігора Лисятинського призначити на посаду першого заступника начальника Теребовлянського відділу поліції, майора поліції Ігоря Берекету – на посаду начальника сектору управління кримінальної поліції ГУНП, капітана поліції Володимира Шлапака призначити старшим оперуповноваженим в ОВС управління кримінальної поліції ГУНП, старших лейтенантів поліції Мирона Кольбу, Василя Гончарука, Тараса Редькву – старшими оперуповноваженими управління кримінальної поліції ГУНП.

Схожі статті