468×60
468×60

Робоча група при Громадській раді МВС обговорила деякі болючі питання Тернопілля

Питання щодо оптимізації роботи територіального сервісного центру, про хід розгляду кримінальних проваджень по роботі нелегальних кар’єрів, а також про проблему збереженя в області лижо-ролерної траси в Підгородньому обговорювали під час чергового засідання представники робочої групи при громадській раді МВС.

У ході зустрічі представники громадськості запропонували працівникам сервісного центру встановити камери відеоспостереження на території, де проводиться огляд транспорту. Ігор Василів переконаний, що це дасть змогу мінімізувати черги та позбутися корупції. Окрім цього активісти просять працівників центру детально розписати тарифікацію на їхні послуги, аби не виникало питань у власників автотранспорту.

За словами заступника директора реґіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Ігоря Мельника, вони уже сформували пакет цих та інших пропозицій щодо оптимізації своєї роботи та відправили її на погодження у центральний офіс.

Найбільшу дискусію в обговорені викликало питання роботи кар’єрів. Як каже заступник начальника ГУНП в Тернопільській області Руслан Балик, навіть попри те, що слідчі відкривають кримінальні провадження, розмір штрафу за незаконне видобування каменю мізерний. Причина – порушники не оплачують збитки, нанесені державі. Їх, відповідно до закону, повинні нараховувати екологічні експерти, а в нашій області таких немає.

Представники робочої групи запропонували слідчим написати офіційне звернення на адресу профільного міністерства, аби його фахівці сказали, куди і як направляти вилучені корисні копалини на експертизу.

Болючою проблемою сьогодні є існування в області лижної траси в Підгородньому. Питання її майбутнього підняв на засіданні робочої групи відомий тернопільський біатлоніст Олександр Починок. Його непокоїть те, що є чимало бажаючих знищити тренувальну базу, а на її місці збудувати котеджі. Дане питання вивчатиме управління захисту економіки в Тернопільській області.

Схожі статті