468×60
468×60

У Тернополі запрацює робоча група з питань співпраці громадськості з силовими структурами при МВС

Про співпрацю громадськості та ЗМІ з підрозділами силових структур, які перебувають в підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ, говорили у Тернополі під час зустрічі з радником Міністра внутрішніх справ України, головою Громадської ради при МВС Володимиром Мартиненком.

За словами Володимира Мартиненка, Тернопільщина – це одинадцята область, де він зустрічається з представниками громадського активу краю, обговорює з ними наболілі питання та розробляє плани на майбутнє. На черзі – Чернівці, Івано-Франківськ та інші реґіони.

- Ми намагаємося знайти відповіді на питання, які є у громадськості щодо роботи правоохоронного відомства. Ми хочемо знати думку людей про нововведення, які плануються у Міністерстві, про хід реформ, про роботу того чи іншого підрозділу, який підпорядковується МВС.

Сьогодні, каже Володимир Мартиненко, нормативно-правові документи не передбачають створення в обласних управліннях органів державної ради будь-яких громадських рад. Тому один з виходів із такої ситуації – це створення робочої групи. До неї можуть увійти всі бажаючі, які хочуть, вміють і будуть робити усе, аби допомогти міністерству внутрішніх справ провести реформи у відомстві на благо суспільства. До компетенції групи входитиме і обговорення на місцях нормативно-правових документів та різноманітних змін.

- Ця робоча група входитиме до структури громадської ради при МВС. Вона в областях буде співпрацювати з усіма управліннями, вказуватиме на недоліки та пропонуватиме той чи інший вихід із ситуації, зважаючи на побажання жителів міста та області.

Одним із важливих питань сьогодення є низька заробітна плата та недоукомплектованість фахівцями Нацполіції України та Тернопільщини зокрема. В державі за період реорганізації та проведення атестації по областях звільнилося від 6 до 30 відсотків особового складу.

За словами начальника ГУНП  Тернопільської області Олександра Богомола, сьогодні в області не вистачає близько п’ятисот атестованих фахівців з різних напрямків.

- Ми місяць тому уже оголосили про набір тридцяти семи слідчих зарплата яких буде майже 10 тисяч гривень. Заявки подало близько 280 осіб. Усі вони проходитимуть конкурсний відбір, тестування, медогляд, 5 місяців навчань. Це досить тривалий процес, тому працювати зараз понаднормово повинні ті, хто залишився після атестації.

Олександр Богомол сподівається, що незабаром Міністерство внутрішніх справ затвердить постійний штат, що дасть змогу оголосити конкурси та донабрати фахівців на вільні посади.

У ході зустрічі керівник Головного управління Національної поліції краю запропонував керівникам силових структур, які знаходяться в підпорядкуванні міністерства внутрішніх справ, журналістам та громадським активістам у четвер, 13 жовтня, зібрати перше засідання робочої групи, обрати керівний склад, затвердити її членів та розпочати спільну роботу заради однієї мети – прозорої та ефективної роботи правоохоронного відомства.

Схожі статті