468×60
468×60

nomerni_rechi@ukr.net – правоохоронці Тернопільщини створюють базу номерів цінних речей

1Одна з перешкод у розкритті злочину – це те, що потерпілі не мають інформації про свої речі, а саме про ті, які викрадаються, – про це заявив під час зустрічі з журналістами Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області. Найчастіше потерпають від зловмисників власники велосипедів, електроінструментів, відеореєстраторів, котлів та інших цінних речей.

- Злодії з кожним роком стають досвідченими. Вони, збираючись на злочин, одягають рукавиці, від камер відеоспостереження ховаються за масками, взуття викидають. Ті мікрооб’єкти, які слідчі вилучають з місця події, інколи просто важко дослідити і встановити по них зловмисників. Важко визначити, коли ми знаходимо все-таки крадене, і самого власника товару.

Олександр Богомол каже, що навіть, коли вони знаходять схожі речі, ідентифікувати їх нереально. Власники не мають жодних документів, які б підтверджували, що це справді їхня річ.

- З п’ятдесяти викрадених у цьому році велосипедів, жоден потерпілий не зміг надати номер двоколісника, який є набитий на рамі. Така ж ситуація і з іншою технікою – люди викидають ґарантійні листки, коробки з даними про виріб або не переписують ідентифікаційні номери товару.

Аби робота проводилася більш ефективно, правоохоронці пропонують мешканцям області надсилати інформацію про власні цінні речі на спеціально створену електронну адресу: nomerni_rechi@ukr.net.

У листі необхідно вказати номер товару, марку, модель, колір та інші особливі ознаки. За бажанням - ім’я та прізвище власника товару, а також можна надати фотографію речей.

Усю інформацію правоохоронці вноситимуть у спеціальну базу, яка буде закритою та конфіденційною. Таке нововведення, переконаний Олександр Богомол, допомагатиме слідчим, у разі крадіжки, оперативніше перевіряти ломбарди та точки, де продають чи скуповують чужий товар.

Схожі статті