468×60
468×60

25 одиниць холодної зброї здав тернополянин у ході місячника “Добровільної здачі зброї”

Штик-ножі, багнети парадні та до рушниць системи Маузер, “Мосіна”, “Арісака”, “Бутчер”, “Манліхер” та інших, а також шансовий інструмент – сокиру і льодоруб здав до органів внутрішніх справ тернополянин. Усю цю холодну зброю чоловік приніс в рамках місячника “Добровільної здачі зброї”.

- Житель міста Тернополя до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області добровільно здав 25 одиниць холодної зброї. В подальшому дана зброя буде перевірена по обліках МВС України і зареєстрована на громадянина, як колекційна, – розповів старший інспектор з особливих доручень управління превентивної діяльності ГУНП в Тернопільській області Степан Джинджиристий.

Скористався нагодою зареєструвати зброю і Мирон Мричко. Він приніс для перевірки стару батьківську рушницю.

- У зв’язку з проведенням місячника добровільної здачі зброї я вирішив принести батькову рушницю. Вона не зареєстрована і я вирішив добровільно здати її, а потім і зареєструвати документально для мисливства.

Здавши зброю, жителі обласного центру уникнули адміністративної відповідальності. Нагадаємо, що “Місячник добровільної здачі зброї” триває на Тернопільщині з 1 по 31 липня.

Степан Джинджиристий звертається до усіх, хто має стару або незареєстровану зброю, приносити її, здавати чи реєструвати. Громадяни, котрі добровільно здадуть у цей період зброю та боєприпаси, будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності, а придатну до подальшого використання мисливську вогнепальну та холодну зброю, газові пістолети і револьвери вони зможуть зареєструвати в особисте користування після оформлення відповідних документів.

Власники зброї, які не пройшли перереєстрацію, повинні також з’явитися в органи внутрішніх справ, аби уникнути суворих заходів, пов’язаних з вилученням зброї та анулюванням дозволів на їх зберігання чи носіння.

Схожі статті