468×60
468×60

У Тернополі затримали організатора нападу на депутата Кременецької міської ради, громадського активіста Віталія Ващенка

27 травня, вночі, від отриманих травм, завданих невідомими особами, загинув Віталій Ващенко – громадський активіст Кременеччини. На пошуки вбивць були задіяні всі оперативні підрозділи Тернопільщини.

За словами Ігоря Стегновича, начальника сектору розкриття злочинів проти особи ГУНП в Тернопільській області, до вбивства причетні мешканці східних областей України. У зв’язку з цим туди відрядили екіпаж працівників кримінальної поліції. За півтора тижні роботи правоохоронці вийшли на слід зловмисників. Двох з них затримали у вівторок, 7 червня – це одного з виконавців та посередника. Дев’ятого червня під вартою опинився і організатор злочину.

- В ході слідчих дій та оперативно-розшукових заходів в Тернополі на одному з автосервісів затримали і організатора даної злочинної групи. В ході огляду його автівки та особистих речей виявили близько 40 тисяч гривень, які він отримав за нанесення тілесних ушкоджень Ващенку.

Знайшли у організатора і 21 мобільний телефон, стартові пакети різних операторів мобільного зв’язку та інші речі, які використовувалися для організації нападу.

- Вони чітко мали розподілені ролі – хто організатор, хто виконавець, – розповідає Ігор Стегнович. – На орендованому автомобілі прибули до Києва з Дніпропетровської області і отримали там завдання щодо нанесення тілесних ушкоджень Ващенку. Потім приїхали до Тернополя і винайняли дві подобових квартири. Вони придбали “Ауді” в Тернополі і стежили за рухом і помешканням потерпілого.

Усі четверо осіб з даної злочинної групи притягувалися до кримінальної відповідальності та відбували покарання у місцях позбавлення волі за злочини насильницько-майнового характеру. Один з них лише два місяці тому вийшов з тюрми.

Після побиття зловмисники поїхали на Тернопіль, а вже звідти на Вінниччину. На даний час правоохоронці оголосили в міжнародний розшук четверту особу – ще одного виконавця злочину. Це – Кондратенко Максим Вячеславович, 1991 року народження, уродженець села Укро́мне Сімферопольского району, Республіки Крим.

Всім, хто має будь-яку інформацію про місце знаходження цієї особи, звертатися за телефонами у Тернополі (0352) 27-12-58, (067) 471-66-23 або на лінію “102″ у будь-який відділ поліції.

Схожі статті