468×60
468×60

У Нацгвардійців Тернополя стартував другий навчальний модуль 2016 року

Боротьба із зовнішнім та внутрішнім ворогом – одне з основних завдань бійців Національної Гвардії України. Щоб досягнути поставлених завдань, каже командир Тернопільського батальйону ВЧ – 3002 Віктор Шершун, потрібно постійно вчитися та вдосконалювати власні навички, оскільки це – основа успіху у виконанні бойових завдань. Саме з цією метою у тернопільських Нацгвардійців стартував другий навчальний модуль 2016 року.

- Тільки високе почуття відповідальності перед народом, чесність, сумлінність, професійна грамотність та належна підготовка допомагають бійцям гідно виконувати всі завдання. Наш батальйон завжди був на передових позиціях по підготовці особового складу.

Віктор Шершун побажав бійцям наполегливості та витримки, щоб навчальні дні не минули марно. За цей час військовослужбовці відшліфовуватимуть як теорію, так і практику, вдосконалюватимуть навики володіння зброєю.

- Щодня особовий склад батальйону виконує завдання зі зброєю. Це – служба з конвоювання, де перевозиться спецконтингент, який потребує особливої уваги і вмінь особового складу, служба з охорони громадського порядку також вимагає навиків, бо щодня люди виходять у місто, а злочинний світ не спить. Тому бійці повинні вміти і знати що робити в тій чи іншій ситуації, – розповідає Віктор Шершун.

Ветеран Національної гвардії Олександр Варакута переконаний, що потреба у цих військах була завжди і вміння бійців необхідно вдосконалювати постійно.

- Наші нацгвардійці зараз стоять на шляху відродження того, що було закладено ще в тому законі про Нацгвардію України. Нам треба відновлювати довіру до всіх силових структур – до нацполіції, нацгвардії, служби безпеки та збройних сил України. І лише в цій довірі буде потужна Україна.

Терпіння, дисциплінованість, наполегливість і витривалість – такими якостями повинен володіти кожен військовослужбовець. В цьому переконаний солдат-нацгвардієць Артем Аліфанов.

- Вони мають справу зі зброєю і мають до цього ставитися відповідально, без халатності. Всі заходи покликані створити певну атмосферу в колективі, в цьому батальйоні, щоб більше людей приходило на службу за контрактом.

Сьогодні у Тернопільському батальйоні Національної гвардії несуть службу різні категорії військовослужбовців – офіцери, прапорщики, військові за контрактом, солдати строкової служби.

Віктор Шершун запрошує всіх бажаючих для проходження військової служби за контрактом в Національну Гвардію.

- Заробітна плата від 7 тисяч гривень, відповідно соцпакет – відпустки, лікування в відомчих медзакладах, можливість навчатися в відомчих навчальних закладах України.

Схожі статті