468×60
468×60

Поліція – це сервісна служба, яка покликана допомагати усім

Страшними хворобами завершується життя людей, які вживають алкоголь, наркотики та курять. Про наслідки негативних звичок розповіли учням Довжанківської школи правоохоронці Тернопільщини.

Зустріч відбулася в рамках тижня безпеки дорожнього руху. Проте говорили з підростаючим поколінням на теми різні. За словами начальника відділу управління превентивної діяльності Петра Тиховича, люди, які почали курити до 25 років, помирають від раку легень у 5 разів частіше, ніж ті, хто закурив після 25-ти.

- Поліція – це сервісна служба, яка покликана допомагати громадянам. Чи це маленькі як ви, чи це дорослі, як ваші батьки, дідусі, бабусі. Я би просив допомагати нам в цьому. І на скільки ми будемо один одному допомагати, забезпечувати порядок, настільки ми усі будемо почуватися безпечно на наших вулицях.

Дітям наголосили, що безпечних наркотиків немає. Залежність і небезпеку несуть усі шкідливі речовини. Правоохоронці закликали дітей не вестися на прохання “спробувати” наркотичні засоби і навчитися казати “ні”. Навіть перші спроби можуть скінчитися звиканням. За останніх 10 років смертність від вживання наркотиків збільшилась серед підлітків у 42 рази.

Нагадали учням і про правила дорожнього руху, оскільки не лише водії відповідають за порушення, але й пішоходи. Порушення правил будь-ким – пішоходом чи кермувальником – може призвести до летальних випадків. Проте не все залежить лише від дітей. Велику роль у формуванні особистості повинні відігравати батьки та вчителі.

- Напередодні літніх канікул їм нагадали про правила поведінки на дорозі, про правила для учнів, про мінну безпеку, а також про права і обов’язки, – розповідає директор Довжанської ЗОШ I-III ст. Тернопільського району Ірина Василик.- Питання безпеки учнів, профілактики злочинності серед них є актуальними в нашій школі і багато уваги їм приділяється в навчально-виховному процесі. Ми думаємо, що така співпраця і надалі буде продовжуватися бо ми переживаємо за безпеку наших дітей і бажаємо їм веселих та безпечних літніх канікул.

Дітям показали зброю, макети вибухо-небезпечних речовин, розповіли, як себе поводити при знахідці підозрілих предметів та познайомили з чотирилапим помічником поліцейських “Річі”. Німецька вівчарка не один місяць разом з кінологом Володимиром Машталером провела в зоні проведення антитерористичної операції та допомагала бійцям виявляти небезпечні предмети.

 

Схожі статті