468×60
468×60

На Тернопільщині масово викрадають мобільні телефони

mobilkaМобільний телефон – це не іграшка, а річ для спілкування, – саме на цьому повинні наголошувати щодня батьки своїм дітям, яким придбали сучасний засіб зв’язку.

Правоохоронці Тернопільщини стверджують, що крадіжки мобільних – один з найактуальніших злочинів. Повідомлення про них надходять в поліцію практично щодня.

Лише за останню добу із заявами про зникнення мобільних до правоохоронців звернулося троє мешканців краю. У Чортківському районі невідомий витягнув телефон “Самсунг” з рюкзака третьокласника. Як стало відомо у ході слідства, на засіб зв’язку спокусився одноліток потерпілого. Він у скоєному зізнався.

Без телефону залишилася і восьмилітня мешканка Тернопільського району. У дівчинки витягнули мобільний у громадському транспорті.

Через власну необережність втратив телефон “ЛЕНОВО А319″ ще один восьмилітній тернополянин. Він його загубив в районі ДЮСШ на вулиці Острозького.

Правоохоронці кажуть, що діти самі провокують злодіїв. Вони, йдучи вулицею, слухають музику,
виставляючи телефон. Це спокуса для крадіїв і підлітків з неблагополучних сімей на легкий спосіб заволодіння чужим мобільним телефоном – вони просто виривають його з рук дитини.

Така ж ситуація може статися і в школі, коли діти хваляться перед іншими. Щоб уникнути крадіжок мобільних телефонів, їх потрібно залишати вдома, або носити у важкодоступних місцях. Звертаються поліцейські і до батьків, щоб вони не купували дорогі телефони своїм дітям.

Аби не трапились прикрі випадки, правоохоронці радять дотримуватись елементарних правил:

- Ніколи і за жодних обставин не давайте користуватись своїм мобільним телефоном незнайомцям.
- У місцях, де користуватись мобільним заборонено або неможливо, тримайте його при собі – не залишайте у роздягальнях. Також можна скористатись сейфом чи спеціальними рукоятками, що закриваються на ключ.
- Не залишайте мобільний у салоні автомобіля – стосується автовласників та пасажирів.
- Батьки – пояснюйте дітям, що мобільний телефон – не забавка, тому хвалитись та гратися ним на вулиці не можна.

Схожі статті