468×60
468×60

Купуючи бджоли, потрапив у пастку шахраїв

bdgolyВісім тисяч п’ятсот гривень втратив мешканець Баштанського району Херсонської області. Чоловік на сайті оголошень “OLX” знайшов кілька оголошень про продаж бджолиних сімей. Продавали комах – жителі села Луки Монастириського району.

Пасічник зателефонував до них і вони обговорили кількість необхідних сімей та суму.

За словами начальника Монастириського відділення поліції Андрія Гожія, один з “продавців” запропонував оплатити аванс в сумі 650 гривень. Проте житель Херсонщини вирішив проплатити одразу всю суму – 6000 гривень. Стовідсотково розрахувався він і з іншим продавцем, перевівши на картку ще 2000 гривень. Проте товару в обумовлений час не отримав, а телефони продавців перестали відповідати.

Потерпілий звернувся за допомогою телефоном до правоохоронців Монастирищини. Андрій Гожій каже, що вони перевірили особисті дані людей, на чиї рахунки чоловік перекидав кошти. Як з’ясувалося, у селі Лука такі особи не проживають, а покупець став жертвою шахраїв.

Працівники поліції вкотре звертаються із застереженням і попередженням, остерігатися спілкування з незнайомими або малознайомими особами, які продають чи купують товари. Замовляючи товар через Інтернет-мережу – сплачуйте його вартість тільки після отримання замовлення.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. OlxSupport

    Доброго дня. Сервіс OLX сьогодні дуже популярний серед багатьох українців. На жаль, ріст популярності майданчика приваблює не лише добросовісних користувачів, але й нечесних людей, котрі хочуть нажитися на довірі та незнанні інших. OLX наполегливо рекомендує користувачам дотримуватися правил безпеки: зустрічатися особисто, не робити передоплат, користуватися доставкою з можливістю післяоплати, не розголошувати конфіденційні дані банківських карток. Більше дізнатися про правила безпеки під час покупок та продажів в інтернеті ви можете тут: http://olx.ua/uk/bezopasnost/ . Якщо ви стали жертвою шахрая, обов’язково зверніться до правоохоронних органів. Як це правильно зробити, можете дізнатися тут: http://blog.olx.ua/11161/olx-prizyivaet-obyazatelno-soobshhat-o-faktah-internet-moshennichestva-v-pravoohranitelnyie-organyi/ Також ви можете звернутися до Служби підтримки OLX http://olx.ua/help/ і повідомити про факт шахрайства. За наявності доказів про факт шахрайства (скріпи переписки, чеків, смс-повідомлень тощо) Служба підтримки заблокує обліковий запис порушника. Однак шукати й притягати до відповідальності шахраїв можуть лише правоохоронні органи. Офіційна підтримка Olx

Comments are closed.