468×60
468×60

Жити чесно та знати Закон навчають тернопільські правоохоронці учнів місцевих шкіл

Профілактичну бесіду з учнями 28 загальноосвітньої школи Тернополя провели працівники Головного управління Нацполіції краю. Учням розповіли про негативні наслідки протиправних діянь, про ази кінологічної служби та продемонстрували зброю і спецзасоби.

Правоохоронці ще раз нагадали школярам про шкідливий вплив алкоголю та тютюнопаління на молодий організм, застерегли від вживання наркотичних засобів та їх аналогів на прикладі небезпечної жувальної суміші насвай.

Гості в погонах звернули увагу учнів на їхню поведінку у громадських місцях та у школі, закликали дотримуватися шкільного статуту.

Під час розмови правоохоронці ознайомили підлітків з поняттями злочину та відповідальності за його вчинення. Дітей цікавили види та процедура покарань, а також у яких випадках відповідальність нестимуть батьки неповнолітніх правопорушників.

Виступили перед школярами й патрульні поліцейські Тернополя. Молоді хлопці і дівчата поділилися власними професійними досягненнями. Вони розповіли дітям про те, які фізичні нормативи та тестові завдання довелося здавати при вступі на службу. Патрульні закликали підростаюче покоління добре вчитися, займатися спортом та розвивати власну правосвідомість. На згадку про зустріч вони подарували учням навчальні брошури про знання правил дорожнього руху.

Після лекційних занять усі вихованці навчального закладу мали змогу зблизька роздивитися та навіть потримати у руках зразки зброї та спецзасобів. Свої професійні здібності школярам демонструав і чотирилапий помічник поліцейських – німецька вівчарка Річчі. Службовий собака вже не раз побував в зоні АТО, допомагав в затриманні злочинців.

- Ми впродовж року намагаємося відвідати кожен навчальний заклад, зустрічаємося з учнями та вчителями, – зазначив начальник відділу превентивної діяльності ГУНП в області Петро Тихович. – Усе це проводиться з єдиною метою – застерегти дітей від скоєння протиправного та сформувати у них правову культуру. Діти – майбутнє нашої держави, тому маємо навчити їх жити чесно та знати Закон.

Схожі статті