468×60
468×60

На Тернопільщині вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

Усі силові структури, лікарі, вчителі, будівельники та багато інших добровольців нашої держави тридцять років тому брали участь у подоланні наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Через зону лиха пройшло 225 тернопільських міліціонерів.

- Я вдячний усім колишнім працівникам, а сьогодні вже ветеранам органів внутрішніх справ. На жаль, з 225 правоохоронців сорока чотирьох немає уже серед нас, – звернувся до присутніх під час урочистостей тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. – Надзвичайно важливу роль у вирішенні завдань з ліквідації аварії відводилося державній автомобільній інспекції. Саме вони забезпечували “зелену вулицю” транспорту з людьми та техніці.

В зону екологічного лиха в кілька етапів поїхало понад 30 співробітників ДАІ Тернопільської області, близько 40 працівників державної служби охорони чергували на стратегічно-важливих об’єктах, працівники паспортної служби забезпечували евакуацію населення та розселення їх по різних містах та селах.

Сьогодні ветерани органів внутрішніх справ – ліквідатори аварії на ЧАЕС беруть активну участь у громадському житті області та у патріотичному вихованні молодого покоління.

- Дозвольте від імені особового складу Головного управління національної поліції в Тернопільській області побажати всім Вам доброго здоров’я, довгих років життя, віри в краще майбутнє, сімейного благополуччя, здійснення всіх надій та сподівань. Нехай ця трагічна дата тісніше об’єднує нас в ім’я продовження життя та розбудови нашої України.

До тридцятої річниці від дня трагедії на ЧАЕС, відповідно до Указу Президента України, присвоєно чергові спеціальні звання вісімдесятьом ветеранам органів внутрішніх справ.

Грамоти, грошові премії, цінні подарунки отримали усі ліквідатори Тернопілля від керівників міста та області.

Схожі статті