468×60
468×60

17 поліцейських станцій запрацює до кінця червня на Тернопільщині

Три нових автомобілі “Renault Duster” відтепер обслуговуватимуть поліцейські станції у Почаєві, Скалаті та в селі Байківці. Ключі від автівок вручила керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе. 19 квітня вона побувала на Тернопільщині, аби відкрити Почаївську поліцейську станцію.

- Такі проекти не менш важливі, які і впровадження по Україні патрульних поліцейських, – зазначила Хатія Деканоідзе. – Це означає, що патрульні і нацполіція входять у кожен дім, щоб забезпечувати правопорядок, щоб займатися превентивною роботою і близько познайомитися з людьми.

З початком реорганізації структури МВС правоохоронці Тернопільщини почали працювати над оптимізацією структурних підрозділів. Одним з поштовхів створення поліцейських станцій стало те, що тоді міліція, зараз поліція не встигали вчасно приїжджати на місця злочинів у віддалені невеликі містечка.

- Спочатку ми запровадили групи швидкого реагування у Тернополі, далі у районах, – розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в області Олександр Богомол. – Сьогодні патрульні поліцейські почали перекривати велику частину роботи по місту і тому ми вирішили зосередити свою увагу на селищах міського типу, де відсутні стаціонарні відділи поліції. Ми перші в Україні запустили поліцейські станції.

Оперативне реагування на події, швидкий виїзд на місце злочину, допомога людям – усе це стало можливим із впровадженням поліцейських станцій. Перша з’явилася у Золотому Потоці на Бучаччині, наступним став Вишнівець на Збаражчині, 19 квітня урочисте відкриття відбулося у Почаєві. До кінця червня такі станції запрацюють ще у дванадцяти містечках Тернопілля.

Хатія Деканоідзе пообіцяла всіляко сприяти у роботі новостворених станцій.

- Ми спробуємо зорганізуватися так, щоб у вас було все технічне обладнання, необхідне для поліцейських станцій, нова форма. Я вдячна об’єднаним громадам, бо ви показуєте приклад іншим регіонам, як повинні працювати люди, влада та поліція. Я сподіваюся, що такі станції, як грибочки, почнуть з’являтися у всіх куточках України.

Зацікавлені в співпраці з поліцією як громада, так і місцева влада.

- Максимально наблизити послуги до жителів області – головне завдання реформ, – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна. – Тому зараз ми працюємо над тим, щоб у кожній з 26 об’єднаних територіальних громад була поліцейська станція, Центр надання адміністративних послуг, місцева пожежна частина, фельдшерсько-акушерський пункт. Відтепер поліція набагато ближче до кожного з них. Сподіваюся, що спільними зусиллями ми відкриємо у кожній громаді такі станції.

Для того, аби поліцейська станція працювала ефективно, каже Олександр Богомол, потрібно мінімум два автомобіля. Це допоможе оперативніше реагувати та виїжджати на виклики. Станції на Тернопільщині будуть відкриватися по мірі готовності.

Хатія Деканоідзе наголосила, що поліцейський з невеличкого містечка чи села повинен знати всю проблематику регіону, людей, проводити бесіди з дітьми у навчальних закладах, зустрічатися з їхніми батьками і не забувати про власне самовиховання. Для правоохоронців не повинно існувати подвійних стандартів – усі рівні і Закон один для всіх, – підсумувала очільник Нацполіції.

Схожі статті