468×60
468×60

Крадія велосипедів піймали у Тернополі

На “гарячому” в обласному центрі патрульні поліцейські піймали крадіїв велосипедів. 11 квітня близько четвертої ранку на лінію “102″ надійшло повідомлення від місцевих мешканців про ймовірних викрадачів двохколісних транспортних засобів. Виклик отримав черговий наряд патрульних поліцейських, який одразу виїхав за вказаною адресою, а саме на бульвар Данила Галицького.

За словами інспектора патрульної поліції міста Тернополя Юлії Дручок, на місце виклику вони прибули за кілька хвилин. Вікно над вхідними дверима під’їзду було розбите,а біля під’їзду лежав велосипед.

- Ми помітили рух у самому під’їзді. Зверху спускався з велосипедом крадій. Йому тікати уже не було куди.

Патрульні одразу викликали слідчо-оперативну групу та експертів. Правоохоронці встановили, що крадіїв було двоє. Проте один з них, побачивши здалеку автомобіль патрульних, втік. Особи обох зловмисників встановлені. Один з них – шістнадцятилітній юнак.

- Неповнолітній житель Тернополя – учень місцевої школи, – повідомила старший слідчий відділу поліції Оксана Валіхова. – Другий зловмисник з місця події втік. Його особа встановлена. Відомо, що це повнолітній житель обласного центру, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисних корисливих злочинів.

Як каже слідча, ймовірно, що хлопці знали, де знаходяться велосипеди. На дверях стояв кодовий замок, тому вони, перш, ніж зайти у під’їзд, вибили шибу та зачекали, чи ніхто не почув. Далі залізли в приміщення. Велосипеди були пристібнуті захисними тросами до перил. Проте хлопці мали кусачки і перерізали ними замок.

Втікача розшукують, а інший хлопець зізнався у крадіжці. Його перевіряють на причетність до схожих злочинів. Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 185 частина 2 – крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Правоохоронці застерігають власників велосипедів не зберігати транспорт у підїзді, підвалі, спільному тамбурі або балконі. Найкраще місце для двоколісного друга – це власна квартира. Звертайте увагу на те, до чого і чим пристібаєте велосипед.

Схожі статті