468×60
468×60

Про вибухово-небезпечні предмети школярам розповіли правоохоронці

Практичні заняття з цивільного захисту відбулися в тернопільській гімназії імені Івана Франка. Рятувальники та правоохоронці навчали дітей грамотно і чітко діяти у надзвичайних ситуаціях, аби захистити своє здоров’я і життя.

Про правила поведінки у надзвичайних ситуаціях та як правильно надавати першу медичну допомогу розповів школярам старший викладач-методист навчального пункту аварійно рятувального загону спеціального призначення в Тернопільській області Євген Ярема. Він детально пояснив учням, як діяти за сигналами сповіщення, користуватися засобами індивідуального захисту та в разі необхідності врятувати чиєсь життя.

Урок безпеки провели для школярів працівники вибухотехнічного сектору Головного управління поліції в області. Фахівці пояснили, як діяти при виявлені різних підозрілих предметів у приміщеннях, громадських місцях чи транспорті та продемонстрували дітям різні види вибухонебезпечних пристроїв.

- В державі проходить антитерористична операція, небезпечні предмети потрапляють в усі регіони краю, тож дуже важливо знати, як виглядають вибухонебезпечні предмети та як діяти в надзвичайній ситуації, – зазначив старший інспектор-вибухотехнік Віталій Ярошенко.

Гімназисти мали змогу детально ознайомитися з будовою предметів, що несуть загрозу, діти ставили багато питань про дію їх ураження та як мінімізувати небезпечні наслідки.

Про необхідність таких занять зазначали не тільки викладачі, а й самі школярі.
- Кожен може стикнутися з ситуацією, коли знаходиш невідомий предмет та навіть не здогадуєшся наскільки він небезпечний, – каже учень 4Б класу Ілля Онищук. – Деякі предмети, які я сьогодні побачив, виглядають зовсім звичайно і я навіть не підозрював, наскільки жахливі від них наслідки. Вважаю, що про це має знати кожен, аби убезпечити своє життя.

Схожі статті