468×60
468×60

День народження відсвяткувала Національна Гвардія України

Друге день народження 26 березня відсвяткувала Національна Гвардія України. 13 березня 2014 року Президент підписав Закон про створення Нацгвардії і уже з квітня 2014 року особовий склад нацгвардійців разом з іншими збройними силами веде боротьбу проти агресора, який вторгся в нашу державу.

Хвилиною мовчання тернопільські Нацгвардійці пом’янули усіх, хто віддав своє життя за мирне небо України.

Роботу з дітьми поміняв на військову форму солдат-контрактник Анатолій Волянюк. Чоловік працював вчителем фізичної культури та допризовної підготовки у Збаразькій школі. Одного дня він побачив в журналі оголошення про набір у внутрішні війська. Вирішив спробувати себе у цій сфері і от уже п’ять років Анатолій охороняє громадський порядок, забезпечує спокій мешканців Тернопільщини та конвоює спецконтингент.

Неодноразово колишній вчитель зустрічався зі своїми учнями та педагогічним колективом Збаража. На зустрічах розповідав про свою роботу, завдання та цілі. Приїздили збаражчани і у його частину. Багато дітей після таких зустрічей вступили у військові навчальні заклади та ВУЗи Міністерства внутрішніх справ.

Анатолій вважає, що кожен хлопець повинен відслужити в армії, а вже потім обирати майбутній шлях.

За здоров’я бійців нацгвардійців відповідає санітарний інструктор Оксана Мартинів. Жінка виховувалася у родині військового. Її чоловік також військовий пенсіонер і вона сама от уже 25 років носить військову форму. Міняти її на цивільну не збирається.

Привітав нацгвардійців з днем народження тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол. Він побажав колегам здоров’я та мирного неба, а також не втрачати духу суперництва як в службі, так і в спорті.

- Ви достойні партнери, ви достойні колеги. Не було жодної ситуації, коли б ви не підставили своє плече. Дякую вам. Вітаю вас з цим святом, ви молоді, але з хорошим бойовим досвідом. Я сподіваюся, ви залишатиметесь достойними партнерами та суперниками. Я, як голова спортивного товариства “Динамо”, хочу подякувати вам за участь у змаганнях по самбо. Ви зайняли друге місце. Даруємо кімоно керівнику, щоб наступний раз ви посіли п’єдестал першості.

- Саме Герої України, які навічно увійшли в нашу пам’ять, які є вашими побратимами показали приклад двохрічної боротьби українського народу з військовою агресією, – заявив на урочистостях віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлового-господарства України Геннадій Зубко. – Завдяки Національній Гвардії ми відбили перші атаки. За 2 роки Національна Гвардія стала потужною силою, яка не лише виконує завдання АТО, а й забезпечує порядок та захищає державні об’єкти, яка спонукає нас своїми вчинками захищати та любити державу.

Кращим військовослужбовцям вручили грамоти та медалі “За службу Україні”. Нацгвардійці Тернополя у День свого народження показали мешканцям та гостям обласного центру прийоми рукопашного бою, захоплення та знешкодження автомобіля з терористами.

Схожі статті