468×60
468×60

Тернопіль з патрульними поліцейськими

- Вірно служити українському народу, дотримуватися Конституції та законів України, втілювати їх у життя, поважати та охороняти права і свободи людини, честь держави, з гідністю нести високе звання поліцейського та сумлінно виконувати свої службові обов’язки, - 209 патрульних поліцейських склали урочисту присягу перед громадою Тернополя. Відтепер 20 екіпажів щодня патрулюватимуть вулиці нашого обласного центру.

Бути чесними та справжніми поліцейськими, які зможуть змінити країну, закликала на урочистій присязі у Тернополі Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе.

- Для мене велика честь, що сьогодні я представляю нових поліцейських, представляю реґіону, який виростив дуже багато героїв. Я бажаю, щоб ці молоді люди стали вашими героями та захисниками, щоб вони, стали новою Україною. За останніх 2 роки Україна втратила багатьох героїв. Вони загинули заради того, щоб у нас була хороша та процвітаюча країна. Ми повинні працювати всі разом. Я зі свого боку зроблю все від мене можливе, аби нові патрульні відновили довіру громади до людей у формі, – наголосила Хатія Деканоідзе.

Серед 209 правоохоронців двадцять чотири – це учасники проведення антитерористичної операції. Алтунін Євген у 2014 році ніс службу в зоні проведення антитерористичної операції. Під Дебальцевим Донецької області чоловік потрапив у полон до бойовиків. Там він був 54 дні. Але вижив та згідно з Мінськими домовленостями про обмін полоненими, повернувся додому. Сьогодні Євген – інспектор патрульної поліції.

Служба у патрульній поліції стала новим кроком у житті для випускниці юридичного факультету Тернопільського Національного економічного університету Христини Гнатюк. Дівчина розповідає, що спочатку було важко, бо нові предмети, нові люди, нові завдання. Але з часом все минулося, труднощі зникли.

- У кожному взводі було 30 осіб, з них близько 12 дівчат. Незалежно від статі, вимоги до всіх були одинакові, – пригадує Христина. – Наш взвод був надзвичайно дружнім і в будь-якій ситуації ми підтримували один одного. Велику увагу під час навчання ми приділяли тактичній підготовці, а саме, вивченню захватів, захоплення будівлі, обшуку приміщень, вербальній самообороні, зупинці транспортних засобів, вогневій підготовці, оформленню ДТП та інше.

Зі сльозами та хвилюванням пригадує день, коли донька сказала про своє рішення іти у патрульну поліцію мама Христини – Людмила Семененко. Відмовляти не стала, хоча переживає сильно, бо не зі слів знає, що сьогодні робиться на вулицях Тернополя. Жінка працює в правоохоронній сфері.

- Я розумію, що часто можуть виникати різноманітні нестандартні ситуації, у людей на руках сьогодні є багато зброї, вулицями міста ходить чимало неадекватних людей. І я вважаю, що саме молодь повинна зробити свій внесок у розвиток країни. Наша донька пройшла всі відбіркові етапи тому ми підтримали її бажання та вибір. Я вірю, що їй все вдасться і ми пишатимемося своєю дитиною.

Зробити державу кращою має на меті і інспектор патрульної поліції Назарій Крук. Хлопець з дитинства мріяв одягнути форму. В минулому чоловік працював в управлінні по боротьбі з організованою злочинністю та в карному розшуку. Сьогодні він став патрульним поліцейським.

- Основна моя ціль – це підтримка порядку в Тернополі, щоб жителі та гості міста завжди почували себе у безпеці. Я хочу, щоб і люди нам допомагали, ставилися до нас із розумінням і не критикували на початках дуже сильно. Ми не навчалися кілька років, а лише два місяці. Опанувати за такий короткий час 23 дисципліни надзвичайно важко.

Працювати з людьми завжди хотіла і тернополянка Олена Гачинська. У дівчини вища психологічна освіта. Спробувати себе у ролі патрульного поліцейського вирішила, як тільки почула про відкриття набору. Вона пройшла і тепер їй доведеться прикласти максимум зусиль, аби не підвести тих, хто її підтримав.

- Я вважаю, що кожен патрульний має бути вольовим та з сильним характером, оскільки є різні люди, різні емоції та вчинки. Ми повинні вміти спілкуватися та переконувати, ми повинні працювати заради позитивних змін у державі, заради людей.

Терпіння та успіхів у подальшій роботі побажали поліцейським та керівникові Національної поліції і найменші учасники свята. Вихованці відомчого садочку подарували кожній жінці-поліцейському квіти, а Хатії Деканоідзе Ікону Божої Матері.

- Нехай ця Божа Матір завжди охороняє нас, головне, щоб ви завжди цілими та неушкодженими поверталися додому зі служби, – сказала Хатія Деканоідзе. – Боже, оберігай кожного поліцейського, Боже, охороняй Україну!

Тернополяни сподіваються, що молоді люди, які 12 березня одягнули форму патрульного поліцейського та склали присягу, гідно виконуватимуть поставлені завдання і виправдають, довіру та сподівання населення. Мешканці обласного центру чекають від патрульних чесної та відданої роботи без хабарів та панібратства.

Нагадаємо, що конкурсний відбір у патрульну службу Тернополя стартував 14 жовтня 2015 року. На одне місце претендувало 24 особи. Бажання стати поліцейськими виявило 4776 людей, але до фінішу дійшло лише 209 найсильніших.

Схожі статті