468×60
468×60

Викрав автомобіль, аби доїхати додому

Менше години знадобилося правоохоронцям Збаражчини, аби розшукати викрадений автомобіль. Про зникнення транспорту восьмого лютого близько 23:00 повідомив власник. Чоловік заявив, що о 16:00 його дружина припаркувала “Фіат тіпо” у дворі будинку, а через кілька годин автівки не стало.

- Я повертався додому близько 20:00 і автомобіль стояв на звичному місці, – пригадує Сергій. – За три години я вийшов вигуляти собаку і помітив, що його вже немає. Я одразу викликав правоохоронців.

За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група. На місці стоянки авто вони виявили лише рештки розбитого скла.

За словами начальника Збаразького слідчого відділення поліції Андрія Кулика, правоохоронці одразу розіслали орієнтування щодо викраденого “Фіату” усім черговим нарядам, перевірялася кожна вулиця та подвір’я. Знайшли автівку неподалік одного з будинків.

У ній був і сам крадій. У ході слідства стало відомо, що до угону причетний раніше судимий мешканець Збаража, 1993 року народження. У скоєному чоловік зізнався.

- На днях вийшов з тюрми, – розповідає підозрюваний, – зустрів компанію старих товаришів. Вирішили випити. Після цього з’явився адреналін, а машину взяв, щоб доїхати додому.

Зустріч чоловіки святкували у тому ж будинку, де мешкає потерпілий. З вікна підозрюваний помітив припаркований автомобіль. Вийшовши з гостей, вибив скло та завів іномарку за допомогою викрутки. Працівники дорожньо-патрульної служби піймали автокрадія за триста метрів від дому.

Подія внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 289 ККУ – незаконне заволодіння транспортним засобом. Таке діяння карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Схожі статті