468×60
468×60

Рятуючи родича від проблем із Законом, жителька Тернопільщини втратила 2500 доларів

telefonЖертвою шахрайської афери стала жителька Заліщик. Жінка, повіривши інформації, яку їй повідомив телефоном незнайомець, перерахувала на банківський рахунок зловмисників кругленьку суму грошей. Правоохоронці вживають усіх заходів для розкриття злочину.

Потерпіла лише через тиждень звернулася до працівників Залiщицького відділення поліції. Весь час була впевнена, що гроші вона передала своєму родичу, який просив про допомогу.

Жінка пригадує, що в обідню пору до неї зателефонували з невідомого номеру. Незнайомець почав розпитувати, як у неї справи. Потерпіла не могла зрозуміти, з ким розмовляє, але голос незнайомця був схожий на голос кума. Тож, назвавши його по імені, перепитала чи це не він.
Абонент підтвердив припущення жінки. Далі почав просити її про допомогу: сказав, що збив дитину і йому терміново потрібні гроші, аби відкупитися від поліції. Спочатку попросив дати йому 500 доларів. Сказав, що за грошима приїде таксист, який обміняє гроші у банку і перерахує їх на його рахунок. Також попросив її назвати точну адресу поживання. Спершу це здивувало жінку, проте «родич» сказав, що забув номер її квартири.

Як встановили правоохоронці, в цей час зловмисник зателефонував у службу таксі та замовив автомобіль. Зв’язавшись з водієм телефоном, попросив його заїхати до нібито його родички, забрати гроші, обміняти їх у банку на гривні та перерахувати на банківський рахунок. За послугу обіцяв добре заплатити. Водій виконав всі умови телефонного клієнта.

Того ж дня зловмисник ще тричі телефонував до потерпілої, з проханням додати грошей. Загалом виманив у жінки 2500 доларів.

Таксист, який приїжджав до заліщанки додому, намагався її застерегти від афери. Проте остання нічого не хотіла слухати і була переконана, що допомагає своєму родичу.

Правда відкрилася через тиждень, коли в гості до потерпілої навідався родич. Жінка почала з’ясовувати, як у нього справи і чи допомогли її гроші вирішити його проблеми. Проте на обличчі чоловіка було лише здивування. В жодну автопригоду він не потрапляв і ніяких коштів у неї не просив.

Потерпіла разом з родичем поспішили до поліції, аби повідомити про факт шахрайства. Правоохоронці розпочали кримінальне провадження, зловмисника розшукують.

Аби не стати жертвою подібного роду афери, правоохоронці радять в усіх випадках перевіряти інформацію, яку вам повідомляють телефоном. Тим більше, коли мова йде про гроші. У шахраїв одна мета – виманити у вас кошти і для її досягнення вони використовують всілякі вигадки.
У разі ж, якщо сталася така неприємність не зволікайте телефонуйте на лінію “102″.

Схожі статті