468×60
468×60

Тернопільські поліцейські надали необхідну допомогу громадянину Замбії

1Дзвінок на лінію 102 надійшов до працівників Тернопільського відділу поліції від небайдужого мешканця обласного центру.

Той повідомив, що на вулиці зустрів темношкірого іноземця, який шукає притулку на ніч. Поліцейські одразу виїхали на виклик.

Як з’ясувалося, молодий хлопчина, громадянин Замбії через збіг обставин опинився на вулиці у незнайомому місці без даху над головою. Поліцейські знайшли місце для ночівлі, а вранці доправили до Державної міграційної служби для надання правової допомоги.

Зі слів заступника начальника Тернопільського відділу поліції Андрія Фірмана, на Тернопільщину замбієць Фірі Ефраїм прибув з окупованого Криму. Хлопець навчався там на будівельника, однак після анексії покинув півострів та подався до Одеси. Сподівався продовжити навчання в одному з вишів, однак виникли проблеми з документами. Його сестра, яка навчається у Тернополі, запропонувала приїхати сюди та спробувати відновити навчання у технічному університеті.

Два тижні хлопчина жив у готелі, а коли гроші закінчилися, його виселили. Мобільний сестри та її друзів був вимкнений, тож нічого не залишалося, як самому шукати притулку. Допомогли поліцейські.

Замбієць Фірі вдячний за допомогу та турботу працівникам міліції. Запевняє, що після врегулювання усіх проблем щодо легального перебування в Україні, обов’язково повернеться навчатися до Тернополя.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. Вася

    Це неправда. Мій товариш працює в МЧС і казав, що поліція в ночі до них привезла цього чудака і пожарніки всю ніч з цим іноземцем бавились і потім доправили до міграційної служби.

Comments are closed.