468×60
468×60

Більш як на триста тисяч гривень надурили державу посадові особи Чортківщини

groshiЧотири кримінальних проваджень за статтею 191 частина 2 ККУ – привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні, відкрили 25 січня працівники відділу протидії злочинам у бюджетній сфері УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції України.

Факти розтрати коштів Чортківського районного бюджету виявили та задокументували правоохоронці в ході організаційно-практичних заходів.

Надурили державу працівники Чортківського комунального районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації.

Відповідно до результатів перевірки, у 2015 році для розпорядника коштів, а саме для Чортківського комунального районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги сесія районної ради виділила 380 тисяч гривень на проведення поточних ремонтів сільських амбулаторій в селах Росохач та Біла, поточного ремонту зовнішньої каналізації та заміну вікон на металопластикові у приміщеннях комунального районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги та ФАПу в селі Шманьківці.

Поліцейські встановили, що посадові особи Чортківського комунального районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги вирішили підзаробити та вступили у злочинну змову із виконавцями робіт. Вони склали та підписали акти виконаних робіт, вказавши там завищені обсяги виконаних послуг. Як результат – держава отримала збитки на суму понад 261 388 гривень.

Недоотримав бюджет грошей і від розпорядника коштів – відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації. Вони впродовж 2015 року, відповідно до затверджених кошторисних призначень, на проведення робіт із капітальних ремонтів покрівель дахів шкіл в селах Джурин та Ягільниця держава виділила 850 000 гривень.

Проте посадові особи відділу освіти Чортківської районної державної адміністрації, вступивши у злочинну змову із підрядною організацією, склали та підписали фіктивні акти виконаних робіт. В результаті районний бюджет отримав збитки на суму понад 50 000 гривень.

Нагадаємо, санкція статті 191 частина 2 ККУ передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Триває слідство.

Схожі статті