468×60
468×60

Керівництво міграційної служби Тернопілля вшанувало ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Тернополі відбувся мітинг-реквієм біля пам’ятника жертвам Чорнобильської трагедії. Разом із керівництвом міста та області, пересічними тернополянами, квіти до пам’ятного знаку поклав т.в.о начальника УДМС України в Тернопільській області Іван Чубатий.

«5 травня 1986 року в Тернопільську область почали прибувати евакуйовані. На залізничному вокзалі зустрічали приїжджаючих, заміряли дозиметром рівень радіації і відвозили в міську баню, що на вул. Комунальників. Там було створено штаб з прийому евакуйованих. Людей годували, надавали чистий одяг, звезений з усіх торгових точок області. Найвідповідальніша робота покладалася на працівників паспортного столу, адже потрібно було скласти карточку прибуття із спеціальною смужкою, дізнатися адресу, куди поїдуть евакуйовані, відправити до місця проживання та проконтролювати їхнє прибуття туди. Люди прибували не сім’ями, а, як правило, мати чи бабуся з дітьми, бо чоловіки ще залишалися в зоні», – пригадує колишній начальник паспортного відділу УВС Григорій Головатий.

Заходи із вшанування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС відбулися в усіх районних центрах Тернопільщини. До них долучилися працівники міграційної служби краю. Разом із громадами міграційники вшанували хвилиною мовчання загиблих героїв-ліквідаторів та побажали здоров’я і довголіття тим, хто пережив ту страшну трагедію.

прес-служба по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ
УДМС України в Тернопільській області

Схожі статті