468×60
468×60

Шахрайці, яка брала замовлення на виготовлення меблів, обрали запобіжний захід

zakon27560 гривень застави – такий запобіжний захід обрано тернополянці, яка обдурила шістнадцять мешканців краю на суму понад 300 тисяч гривень.

Жінка була зареєстрована, як приватний підприємець, орендувала три приміщення в обласному центрі та рекламувалася під маркою польської фірми з виготовлення меблів “Komandor”.

За словами начальника обласного відділу слідчого управління Віктора Михайлюка, шахрайка приймала замовлення, брала завдатки, а потім відтерміновувала видачу товару, мотивуючи різними причинами. У ході слідства стало відомо, що вона і не збиралася виготовляти товар. Обурені клієнти за допомогою розібратися у ситуації звернулися до правоохоронців.

30 листопада жінці повідомили про підозру та встановили заставу, як запобіжний захід. Правоохоронці звернулися до апеляційного суду з метою оскарження цього рішення, бо сума завданих збитків суттєво перевищує суму застави.

Вирішується питання про арешт майна з метою продажу та відшкодування збитків потерпілим за цивільними позовами.

Окрім цього, відповідно до рішення суду, вона повинна повідомляти про зміну роботи чи місця проживання, за першою вимогою слідчих, прокуратури чи інших інстанцій з’являтися за місцем вимоги, а також здати закордонний та український паспорти.

У разі невиконання цих вимог, вирішуватиметься питання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт або взяття під варту.

Подія внесена в єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 190 частина 1,2 КК України. Кримінальне провадження планують слідчі завершити в грудні і скерувати до суду.

Схожі статті