468×60
468×60

РПГ-22 “Нетто” знайшли правоохоронці на станції “Тернопіль-Острів”

Два предмети, схожі на вибухонебезпечні, знайшли на Тернопільщині. Повідомлення про дивну знахідку у селищі міського типу Велика Березовиця надійшло в чергову частину Тернопільського райвідділення поліції 19 листопада близько 4 години ранку.

Перевірити достовірність інформації виїхала слідчо-оперативна група поліції та обласного управління СБУ. При огляді території, на території залізничної станції Березовиця-Острів лежало дві реактивних протитанкових гранати РПГ-22 “Нетто”. За словами начальника Тернопільського відділення поліції Петра Гукалюка, їх використовують в збройних силах для знищення броньованої техніки. Знахідка виявилася небезпечною та в бойовій готовності. Їх силовики вилучили та перевезли у безпечне для оточуючих місце.

У ході слідства стало відомо, що РПГ-22 у робочому приміщенні зберігав один із працівників станції. Чоловік зізнався, що знайшов гранати неподалік колії і сховав їх у кімнаті для переодягання.

По даному факту відкрите кримінальне провадження за статтею 263 частина 1 ККУ – Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Схожі статті