468×60
468×60

З 9 по 15 листопада триває Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху

Травматизм на дорогах та високий рівень смертності внаслідок дорожньо-транспортних пригод – одна з найактуальніших проблем в Україні. Від початку року на автошляхах Тернопільщини трапилося 307 автопригод, у яких загинуло 68 людей, 381 – отримала травми.

- З 9 по 15 листопада проводиться Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху, – розповідає старший інспектор сектору відділу управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції Микола Ігнатченко. – У цей час ми приходимо до навчальних закладів області, спілкуємося з дітьми, проводимо заняття, де нагадуємо правила дорожнього руху, які повинні виконувати пішоходи, велосипедисти, водії скутерів.

Основна мета Тижня безпеки, каже Микола Ігнатченко, – це поліпшити дорожню безпеку й привернути увагу до проблем травматизму та смертності на дорогах, особливо серед дітей.

Учениця 11 класу Довжанківської загальноосвітньої школи Руслана Чеховська стверджує, що такі заняття та зустрічі необхідні. Дівчина погоджується з тим, що підростаюче покоління стало більш безпечнішим та неуважним на дорогах. Одягнувши навушники, діти втрачають пильність та порушують правила дорожнього руху.

Причини аварій із року в рік не змінюються, кажуть правоохоронці. Це — перевищення швидкості руху, порушення правил маневрування та проїзду перехресть, керування транспортними засобами водіями на підпитку. Нехтують правилами безпеки і самі пошоходи.

Працівники дорожньо-патрульної служби подарували учням світловідбиваючі елементи, які допоможуть дітям стати більш помітними на дорозі. Їхнє застосування в 6-8 разів знижує можливість наїзду на пішохода в темну пору доби.

Схожі статті