468×60
468×60

Підпільну гуральню викрили тернопільські правоохоронці

Працівники управління протидії економічній злочинності обласного управління внутрішніх справ задокументували протиправну діяльність 45-річного мешканця села Ковалівка Монастириського району. Чоловік на власному господарстві налагодив підпільний міні-цех з виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв.

Небезпечний для здоров’я товар підприємливий ділок виготовляв сам та зберігав у пластикових каністрах. Спиртні напої сумнівної якості розливав у пляшки різних торгових марок. Готову продукцію з фальшивими акцизними марками підприємець збував на ринку у райцентрі. За кожну пляшку спиртосуміші брав по 20 гривень.

Правоохоронці припинили незаконну торгівлю ділка. У помешканні селянина оперативники виявили 50 літрів спиртосуміші, розлитої по каністрах, та 130 пляшок з наклейками різних виробників лікеро-горілчаних виробів. Вилучили працівники міліції й акцизні марки, спиртометр, лійки та інше приладдя, необхідне для виготовлення фальсифікату.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 1 статті 199 ККУ – збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком до семи років.

Міліціонери встановлюють шляхи надходження до підозрюваного спирту та фальсифікованої акцизної продукції. Триває розслідування.

Схожі статті