468×60
468×60

“Набір у нову поліцію буде чесним та прозорим”, – радник міністра МВС Іван Стойко

Більше трьохсот заявок менш, ніж за три години подали мешканці Тернопільської області в нову поліцію. Кожна четверта анкета – від дівчат. В обласному центрі 14 жовтня стартував набір у поліцію.

- По всій Україні крокує переміна велика, переміна, яку ми всі з вами чекали, – заявив радник міністра МВС Іван Стойко. – Якщо хтось питає, а що зроблено в нашому міністерстві, то ми з гордістю кажемо: подивіться на Київ, Одесу, Харків, інші міста готують вже нових поліцейських, які не будуть просто носити нову форму, а будуть захищати людину, будуть захищати Україну, будуть дбати про українців.

Змінити ставлення до людини у формі має на меті Олена Мотас. Дівчина прийшла, аби подати заявку у нову поліцію. Сьогодні вона – студентка Тернопільського педагогічного університету. Її ідею підтримала вся родина і Олена готова перевестися на індивідуальний графік навчання заради роботи поліцейським.

Чортківчанин Дмитро Баран також прагне змін. Хлопець переконаний, що саме молоді люди, які хочуть бачити Україну вільною та процвітаючою, зможуть добитися всього. Дмитро каже, що ніколи не уникав мобілізації, двічі подавав документи на службу за контрактом. Після того, як оголосили про реформування міліції – вирішив стати поліцейським. Його не лякають труднощі та екзамени, він займається фрі-файтом та впевнений у власних силах.

У нову патрульну поліцію планують набрати 200 працівників. Усіх їх, кажуть представники міністерства внутрішніх справ, потрібно одягнути та забезпечити спецобладнанням. Кошти на це виділяються з державного бюджету та надходять від іноземних партнерів.

Іван Стойко стверджує, що завдання не з легких, оскільки Україна велика держава. Техніка, обладнання, автомобілі, форма та спецзасоби – усе це потребує чималих грошей.

Одягнути одного бійця корпусу оперативно-раптової дії (КОРДу), а їх по Україні планують набрати лише 5 тисяч, вартуватиме державі більше ста тисяч гривень. Форма та обладнання працівника поліції дешевша, але не на багато.

Перші поліцейські Києва та інших міст отримали одяг й спецзасоби від держав-партнерів. В мабутньому, каже начальник департаменту патрульної служби МВС Олександр Фацевич, форму шитимуть в Україні. Вона буде якісна, але не така дорога.

- Ціна форми буде дорожча за ту, в якій ходять сьогоднішні міліціонери. Обмундирування, форма і спорядження буде набагато якіснішим. Не дешеві боді-камери поліцейських, планшети та інша техніка. Але це необхідне і допоможе людям у формі якісно та оперативно виконувати свою роботу, – переконаний Олександр Фацевич.

Відстежуватимуть у міністерстві і тих, хто уникав мобілізації. Правоохоронці співпрацюють з військовими комісаріатами та звіряють списки юнаків, які нещодавно втікали від призову, а зараз вирішили піти у поліцію.

Організатори набору в нову поліцію переконують, що підтасовувати анкети та проводити у нове відомство “через кумівство” ніхто нікого не буде. Умови для всіх рівні – бажання працювати, вік, тести, здача фізнормативів та проходження медогляду.

Схожі статті