468×60
468×60

Представники Комітету виборців України провели тренінг для тернопільських правоохоронців

Функціональні обов’язки та організацію роботи правоохоронців на виборчих дільницях обговорили з працівниками міліції представники ГО «Комітет виборців України».

Послухати корисну інформацію щодо дій правоохоронців під час виборчого процесу прийшли усі, хто буде задіяний на охороні громадського порядку під час місцевих виборів.

Представник КВУ Ігор Ковалик розповів правоохоронцям про основні принципи виборчого процесу та завдання, обговорив з присутніми методи попередження можливих фальсифікацій, охорони виборчих комісій, правила транспортування урн з бюлетенями тощо.

Зупинився детально доповідач на типових порушеннях, які можуть виникнути на виборчих дільницях: незаконна агітація, документування фактів підкупу виборців, пошкодження печаток, скриньок з бюлетенями. Нагадали працівникам міліції і про те, як діяти в різних надзвичайних ситуаціях – повідомлення про злочин поза межами виборчої дільниці, замінування, пожежа, тощо.

Розповів правоохоронцям про їхні права та обов’язки під час забезпечення правопорядку на виборчих дільницях, а також про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства юрист Володимир Курило.

25 жовтня на Тернопільщині працюватиме 1183 дільниці. Працівникам міліції, які забезпечуватимуть правопорядок під час виборів, роздали методичний посібник з практичними порадами та алгоритмами дій на основних етапах виборчого процесу.

Схожі статті