468×60
468×60

Безвідповідальна поведінка водіїв та пішоходів – причина ДТП на автошляхах краю

Більше п’яти тисяч людей щороку втрачає Україна в дорожньо-транспортних пригодах. Щодоби в державі трапляється близько п’ятиста аварій в яких гине біля десяти осіб.

Перевищення швидкості, недотримання дистанції та черговості проїзду, неуважність та нетверезий стан водіїв – основні причини аварійності на дорогах. Не відкидають правоохоронці і вини пішоходів, які переходять або перебігають дороги у невстановлених місцях, ігнорують будь-які правила та ходять проїжджою частиною у стані алкогольного сп’яніння.

За дев’ять місяців 2015 року на автошляхах Тернопільщини правоохоронці зареєстрували 1048 автопригод. 61 людина загинула, а 315 отримали травми. За словами державтоінспекторів, в області кількість ДТП зменшилася на 2,7%, а от смертність в автопригодах, в порівнянні з минулим роком, зросла на 35,6%.

Найбільше аварій трапляється через любителів швидкої їзди та перегонів. Поширеними видами ДТП на автошляхах краю є порушення правил маневрування, виїзд на зустрічну смугу, порушення правил проїзду перехресть та недотримання дистанції.

Лише за одну добу п’ятниці, 9 жовтня, на Тернопільщині трапилося 7 аварій. Дві – це виїзд на смугу зустрічного руху, решта – порушення правил пішоходами, недотримування дистанції, ігнорування правил обгону та переїзду перехресть та недотримання швидкісного режиму.

Через таку безпечність водіїв та пішоходів лише за день дві людини загинуло, семеро отримали травми. П’ятнадцять автівок власникам доведеться ремонтувати.

Правоохоронці переконані, що знизити тяжкість ДТП можливо. Потрібно лише бажання усіх учасників дорожнього руху.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. Я

    Консул Польши стал участником трагического ДТП в Украине

Comments are closed.