468×60
468×60

“Урок мужності” для учнів провели тернопільські правоохоронці

Особливим став перший урок у новому навчальному році для учнів 5 класу Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка. Навчання діти розпочали в музеї обласного управління внутрішніх справ, а провели його тернопільські правоохоронці – учасники антитерористичної операції.

Працівники міліції влаштували для дітей екскурсію музеєм, де школярі дізналися історію правоохоронного відомства краю, показали юним відвідувачам озброєння бійців, демонстрували у дії зброю, якою користуються працівники міліції. Не забули міліціонери під час зустрічі нагадати гімназистам про правила безпечної поведінки та застерегли неповнолітніх про небезпечні знахідки.

Найбільше дітей зацікавили розповіді про воєнні будні в зоні АТО. Про них розповідали працівники міліції. Школярі уважно слухали, які завдання виконують міліціонери під час служби, про роботу на блокпостах та про небезпечні моменти під час захисту східних кордонів держави. Діти ставили багато питань. Не дивлячись на свій юний вік, хлопці уже багато знають про події на сході. Вони всіляко підтримують наших бійців, не раз долучалися до волонтерської допомоги, передавали на схід малюнки і обереги.

Як зазначив начальник сектору професійної підготовки УМВС України в Тернопільській області Олексій Криворучко, саме під час таких зустрічей діти черпають корисні знання для власного життя, набираються патріотизму та відваги.

«Впевнена після таких уроків діти по-іншому бачитимуть майбутнє своє і своєї країни», – зазначила вчитель історії Лариса Томашевська.

Схожі статті