468×60
468×60

Правоохоронці відстежують продаж алкоголю після 22.00

alkoholНа одному з інтернет-порталів Тернополя з’явилася стаття під назвою «На вокзалі працює цілодобовий притон. Соромно за місто». У матеріалі місцевий житель скаржиться на незаконну діяльність торгового закладу з продажу алкоголю у нічний час й на бездіяльність правоохоронних відомств у цьому питанні.

Зважаючи на актуальність теми, міліціонери повідомляють, що уже не одноразово проводили перевірку даного закладу. Факти продажу міцних напоїв після 22.00 там дійсно зафіксовані. Однак правоохоронцям надали документи, згідно яких крамниця має статус кафетерію, а відтак на неї не поширюються обмеження, прийняті сесією Тернопільської міської ради від 08.04.2011 № 6/7/32 в частині продажу алкогольних напоїв в нічний час.

У ході відпрацювань міліціонери виявили, що заклад лише «маскується» під кафетерій, адже там не дотримано усіх Правил роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства, затверджених Наказом КМ України від 15.06.2006 № 283. Зважаючи на це правоохоронці направили лист до міськради із проханням вжити заходів реагування у межах компетенції по даному факту та поінформувати про це УМВС України в Тернопільській області.

Відповідь міліціонерам не надійшла, відтак аналогічний лист був вдруге направлений на адресу Тернопільської міської ради. Аналогічне звернення адресоване також фіскальній службі.

Нагадуємо, що в області посилено заходи з протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу спирту та лікеро-горілчаної продукції. Міліція й надалі буде вимагати у підприємців працювати у правовому полі.

Схожі статті