468×60
468×60

Правоохоронці разом з освітянами обговорили основні проблеми правового та психологічного виховання молоді

Обов’язки та права дитини, проблема втягнення їх у протиправну діяльність, відповідальність дорослих за неналежне виховання неповнолітніх – такі проблеми порушили правоохоронці під час конференції, організованої службою дітей Тернопільської ОДА.

Як розповів начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей обласного управління внутрішніх справ Петро Тихович, актуальність проведення даного заходу беззаперечна, адже проблематика відносин «підліток- закон» загострюється у період літніх канікул, коли школярі, особливо учні середніх та старших класів, здебільшого, самостійно організовують своє дозвілля.

- Права та обов’язки дитини, права та обов’язки дорослих по відношенню до неповнолітніх, втягнення дітей у кримінальне середовище, шляхи вирішення проблем, що визрівають у процесі таких відносин – саме на ці питання наша служба найбільше звернула увагу під час сьогоднішньої конференції, – розповів Петро Тихович.

Начальник служби психологічного забезпечення обласної міліції Михайло Козюк акцентував на проблемах розвитку індивідуально-особистісних якостей дітей, а також звернув увагу на проблему залежності молоді від соціальних мереж.

- Подекуди дорослі не вміють вчасно та правильно відреагувати на потреби та бажання дітей, не розуміють їхніх інтересів і не прагнуть цього. В такому середовищі й народжується конфлікт, який нерідко виходить за межі закону, – каже Михайло Козюк. – Не варто також забувати, що дорослі, уникаючи особистої участі у процесі виховання, спілкування з дитиною, спільного проведення часу – провокують своїх чад до активного життя в соцмережах. Тут народжується теж цілий ряд проблем, шляхи вирішення яких ми обговорювали під час конференції.

Зі слів Ростислава Дрозда, виконувача обов’язки начальника служби у справа дітей ТОДА, співорганізатором конференції також виступив Центр підвищення кваліфікації. До участі, окрім правоохоронців, запросили працівників територіального об’єднання юстиції, співробітників міських та районних служб у справах дітей, науковців.

Схожі статті