468×60
468×60

У Тернополі співробітники міліції затримали серійного велокрадія

Двоколісні транспортні засоби, залишені жителями обласного центру без нагляду в під’їздах, неправомірно ставали власністю 26-річного тернополянина. Майже місяць лиходій вчиняв крадіжки. Фініш злодійської діяльності наблизили міліціонери.

Повідомлення про крадіжки велосипедів почали надходити до правоохоронців у травні. Потерпілі пояснювали, що їхні двоколісники невідомий викрадає вночі з під’їздів. Навіть тросові замки, якими були пристебнуті ровери, не ставали на перешкоді злодієві.

Як розповів слідчий Тернопільського міськвідділу міліції Мирон Шеремета, підозрюваного вдалося взяти, що називається, на гарячому. Під час чергової злодійської вилазки міліціонери затримали зловмисника та вилучили у нього два крадених велосипеди.

Причетним до серії крадіжок виявився раніше судимий 26-річний житель обласного центру. За злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин, він два з половиною роки провів у в’язниці.

Згубна пристрасть до наркотиків й штовхнула тернополянина до вчинення крадіжок. Свій вибір зупинив на велосипедах, які легко вкрасти та продати.

У пошуках наживи зловмисник блукав під’їздами багатоповерхівок. Щастило не раз. За допомогою кусачок розрізав тросові замки та привласнював чуже майно. Крав переважно дороговартісні велосипеди.

У 42-річної тернополянки поцупив спортивну модель двоколісника вартістю майже сім тисяч гривень. Чужу власність зловмисник продавав практично за безцінь, а гроші витрачав на наркотики.

На даний час слідчі дії тривають, Правоохоронці встановлюють, куди зловмисник подів інші крадені велосипеди. Ті ж транспортні засоби, які вже розшукали, після проведення відповідних експертиз повернуть власникам.

Щодо тернополянина розпочато кримінальне провадження. Його дії слідчі кваліфікують за частиною 2 статті 185 ККУ – крадіжка, вчинена повторно. За це йому загрожує до п’яти років позбавлення волі. На вирок суду підозрюваний чекатиме під вартою.

Співробітники міліції вкотре звертають до власників велосипедів із застереженнями не нехтувати безпекою свого майна та не залишати його без нагляду.

Схожі статті