468×60
468×60

Худобокрад опинився в ізоляторі тимчасового тримання

Арешт і обвинувачення у крадіжках, поєднаних з проникненням в приміщення, що завдали значних матеріальних втрат потерпілим – такий фініш злочинної діяльності жителя села Дмухівці Козівського району. Молодий чоловік впродовж двох років обкрадав тваринницькі ферми та приватні господарства, виводячи зі стійл чужу худобу.

Як розповів начальник Козівського райвідділу внутрішніх справ Михайло Пальчик, декілька місяців міліціонери проводили оперативні заходи, аби впіймати злодія на гарячому. І їм це вдалося. Під час чергової крадіжки, коли зловмисник вивів з ферми, що в селі Слобідка, корову, його затримали.

- Як з’ясувалося, підозрюваний причетний щонайменше до п’яти крадіжок великої рогатої худоби у нашому районі, – розповів Михайло В’ячеславович. – За ці п’ять вилазок викрав одинадцять голів. Крадіжки чинив переважно з тваринницької ферми у селі Слобідка, проте маємо докази його причетності до злодіянь, що завдали збитків приватному господарству та господарському підприємству в селищі Козлів.

На злочини 31-річний чоловік йшов вночі. Напередодні розвідував ситуацію: приглядався, де знаходяться сторожі, виламував частину огорожі, аби спокійно вивести худобу. Кожного разу на живий товар уже чекав покупець – заготівельник.

Правоохоронці з’ясували, родина зловмисника мала борг перед скупником великої рогатої худоби, тому останній так легко погоджувався на оборудки з нічним продажем.

Останнього разу він викрав лише одну корову, а так виганяв зі стійл по дві, три і навіть чотири.

Завфермою товариства з обмеженою відповідальністю, що у Слобідці,Василь Бубенчик розповідає, що першим виявив пропажу, коли зранку перелічував худобу. Одразу забив на сполох. Та вже за деякий час міліціонери повернули корову.

- Я щиро вдячний правоохоронцям, що допомогли нам позбутися злодія. Скільки шкоди він завдав нам – не злічити. Сподіваюся, лиходій отримає своє, – з полегшенням зітхає Василь Іванович.

У 2010 році зловмисник вже відбував умовний термін покарання за крадіжку худоби. Цього разу санкція інкримінованої йому статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Михайло Пальчик каже, що слідчо-оперативні заходи тривають. Підозрюваного перевіряють на причетність до скоєння інших злодіянь як на території Козівщини, так й інших районів області.

Схожі статті