468×60
468×60

Бійці батальйону «Тернопіль» отримали посвідчення учасників бойових дій

Статус учасника бойових дій отримали п’ятдесят співробітників спеціального батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Тернопіль».

Сьогодні, 9 червня, в обласному управлінні внутрішніх справ відбулося урочисте вручення посвідчень 15-тьом бійцям. Решта отримає їх після повернення із зони проведення антитерористичної операції.

Привітав спецпризначенців із цією важливою подією начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

- Приємно, що держава не забуває бійців, які боронять територіальну цілісність нашої держави на Сході, – відзначив Олександр Миколайович. – Сьогодні ви заслужено отримуєте статус учасника бойових дій.

Начальник управління подякував бійцям за сумлінне виконання службових обов’язків у зоні АТО та побажав їм зі всіх бойових та цивільних завдань повертатися живими та неушкодженими.

Посвідчення учасника бойових дій отримали спецпризначенці, які неодноразово побували на Сході. З серпня минулого року й дотепер щомісяця п’ятдесят співробітників спецбатальйону їздить в зону АТО. Тернополяни забезпечують охорону громадського порядку, несуть службу на блокпостах.

Один із тих, хто сьогодні отримав посвідчення учасника бойових дій, – психолог спецбатальйону Євгеній Косолапов. Чоловік служить у підрозділі з початку його створення. Уже чотири рази побував на Сході України. Невдовзі вирушить туди знову.

- Під час ротацій на Схід місцеве населення зі словами вдячності зустрічало нас, просили не залишати їх, – розповідає боєць. – Хоч, як важко не було б нам, ми розуміємо, що мусимо до кінця виконувати свої обов’язки та відстоювати територіальну цілісність нашої країни.

Загалом, відповідно до рішення міжвідомчої комісії з питань розгляду матеріалів про визнання учасників бойових дій, статус учасників бойових дій отримало понад 130 правоохоронців Тернопільщини.

Схожі статті