468×60
468×60

Будьте обережними: шахраї представляються працівниками банку

bankЖителі області продовжують потерпати від псевдобанківських працівників. Аферисти телефонують до своїх жертв та під різними приводами виманюють у них реквізити банківських карток. Відтак знімають з рахунків гроші.

У таку шахрайську пастку потрапила 39-річна жителька Тернополя. До жінки зателефонували нібито зі служби безпеки банку та почали переконувати, що з її рахунку незаконно намагаються зняти кошти. Тернополянка повірила незнайомцю та, аби убезпечити «електронний гаманець» від сторонніх посягань, продиктувала співрозмовнику номер картки та інші персональні дані. Як результат, з її картки зняли понад 17 тисяч гривень.

Така ж неприємність спіткала 37-річну жительку Збаразького району. Її рахунок «почистили» на 7 тисяч гривень.

За фактами шахрайств міліціонери відкрили кримінальні провадження. Зловмисників розшукують.
Міліціонери наголошують нікому за жодних обставин не повідомляти реквізити своїх банківських карток:

- ні в якому разі не розголошуйте нікому термін дії картки (4 цифри біля номеру картки наприклад 09/17), CVV-код (3 цифри на звороті картки зазвичай нанесені на полі для підпису після цифр);
- не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, у тому числі родичами;

- встановіть добовий ліміт на зняття коштів;

- періодично перевіряйте стан коштів на рахунку;

- якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Обов’язково розкажіть про такий вид шахрайства усім своїм рідним та знайомим. Чим більше люди будуть поінформовані, тим менше вони будуть потрапляти у тенета пройдисвітів.

Схожі статті