468×60
468×60

Грамоти та подяки МВС отримали тернопільські слідчі

Грамотами та подяками за зразкове виконання посадових обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм Міністерство внутрішніх справ відзначило працівників обласного слідчого управління Тернопільської міліції, які перебували в зоні проведення антитерористичної операції.

Майже півтора місяці на Донеччині виконував свої професійні обов’язки заступник начальника слідчого управління Сергій Осадця. Він разом з чотирма колегами ніс службу у Слов’янську, Краматорську, Красному Лимані, Констянтинівці, Ізюмі та Дружківці.

Саме у цих населених пунктах тернопільські слідчі боролися з терористами – затримували, обирали запобіжні заходи та скеровували їх до суду.

- Як правило, тероризмом на сході займається місцеве населення з антиукраїнськими поглядами, – розповідає Сергій Осадця. – Вони намагаються постійно укріплювати блокпости ДНР, завозять та забезпечують злочинців зброєю і вибухівкою, а також фінансуванням.

На сході нашої держави терористів підтримують як чоловіки, так і жінки. Останні переважно відповідали за харчування деенерівців. Нерідко в лавах ДНР можна було побачити цілі родини.

- Саме такі сім’ї зраджували та сприяли у захопленні міськвідділів міліції, адмінбудівель, відбирали бізнес у тих, хто хотів жити в Україні. Вони усі ходили зі зброєю, хоча жодних дозволів на це, військових квитків ніхто з них не мав.

За 47 днів перебування на сході група Сергія Осадця викрила та піймала близько тридцяти терористів, чимало злочинців оголосили в розшук.

Майже усім висунуто обвинувачення за статтею 260 ККУ – створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань. Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

За належну роботу та професіоналізм міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков відзначив тернопільських правоохоронців грамотами та подяками.

Схожі статті