468×60
468×60

Бійці спецбатальйону «Тернопіль» повернулися зі Сходу

Впродовж місяця півсотні співробітників батальйону спецпризначення «Тернопіль» несли службу в зоні проведення антитерористичної операції. Днями їх змінили колеги.

Позаду сотні ризикованих ситуацій, попереду – декілька днів відпочинку в колі рідних. Бійці радіють, що приїхали додому в повному складі, живими та здоровими.

На сході тернополяни забезпечували охорону громадського порядку на територіях, підконтрольних Україні. Як розповідають бійці, ця ротація була найважчою. Жили у постійній напрузі, очікували провокацій з боку сепаратистів на 1 та 9 травня. На щастя, все обійшлося.

- Виконавши усі поставлені завдання, ми повернулися додому без втрат, – каже заступник командира роти батальйону «Тернопіль» Едуард Кольцов. – Ми готові в будь-який момент продовжувати службу в зоні АТО та боронити рідний край.

Найбільше, зізнаються бійці, вони сумували за рідними, коханими, дітьми.

- Було дуже важко морально, – каже помічник командира батальйону «Тернопіль» Дмитро Гайтко. – Сумували за сім’ями, хотіли швидше повернутися до них.

З нетерпінням чекали зустрічі з захисниками їхні рідні та близькі. Теплими обіймами, сльозами радості вони зустрічали бійців. Шестирічна донька правоохоронця Дмитра Гайтка Олександра каже, що щодня молилася за щасливе повернення тата.

– Телефонувала до татка, плакала, молилася, щоб він швидше повернувся додому, – каже дівчинка. – Хочу, щоб він ніколи більше не їхав на війну.

Бійцям надали короткострокові відпустки. Після чого вони повернуться до виконання своїх службових завдань у Тернополі.

Схожі статті