468×60
468×60

Угоду про співпрацю підписали управління міліції, ветеранська організація, профспілка та асоціація «Чорнобиль»

Лейтмотивом наради, що проходила в обласному управлінні міліції, стало питання співпраці органів та підрозділів внутрішніх справ з громадськими організаціями, які діють при управліннях. Ініційовану на міністерському рівні взаємодію у таких важливих питаннях як забезпечення громадського порядку, протистояння злочинності підтримали і тернопільські правоохоронці. На зібранні, у якому взяли участь керівники управління та райвідділів, представники ветеранських організацій та профспілок підписали угоду про співпрацю.

Зі слів начальника обласної міліції Олександра Богомола, досвіду та вмінь, які пенсіонери та ветерани органів внутрішніх справ можуть передати молодому поколінню правоохоронців – в жодних підручниках не знайдеш. Молоді інколи так бракує мудрої поради, професійної підказки, наставницької науки. Керівник закликав пенсіонерів і ветеранів бути «вухами та очима новоствореного підрозділу управління у боротьбі з корупцією». Також наголосив, що правоохоронці тісно співпрацюють не лише з громадськими організаціями ветеранів, чорнобильців, а й Громадською радою, що діє при управлінні.

- На порушення законних прав краян, зокрема, щодо незаконних забудов, нелегального видобутку корисних копалин та в інших ситуаціях маємо реагувати спільно, тоді робота буде дієвішою, – резюмував Олександр Богомол.

Колишні міліціонери підтримали пропозицію взаємної співпраці, адже до сьогодні вболівають за роботу свого відомства.

У підписаній угоді цілий комплекс проблемних питань, над якими відтепер колишні й теперішні міліціонери працюватимуть разом. Це і патріотичне та духовне виховання молодого покоління, і участь у заходах з формування позитивного іміджу, і допомога бійцям, що несуть службу в АТО. Важливим пунктом стало також комплектування спецбатальйону «Тернопіль» оперативних та інших підрозділів через повернення на службу в ОВС пенсіонерів, котрі за віком, фізичними та моральними якостями, набутим досвідом здатні вирішувати завдання боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку.

Аби вирішувати деякі соціальні потреби, третьою стороною у підписанні угоди стала профспілкова організація на чолі з її керівником Ярославом Романюком.

Після зібрання в обласному управлінні міліції голови районних ветеранських організацій провели виїзну нараду у Збаразькому райвідділі внутрішніх справ.

Схожі статті