468×60
468×60

Майна на суму більш як п’ятдесят тисяч гривень накрав уродженець Підволочищини

Кримінальне провадження щодо мешканця Тернополя відкрили слідчі Підволочиського райвідділу внутрішніх справ. 28-річного молодика підозрюють у серії майнових злочинів.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника підволочиської міліції Андрій Купчак, підозрюваний у вчиненні злочинів в минулому вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Покарання не спинило молодика, він продовжив чинити протиправне.

У жовтні 2014 року злодій викрав з пасовиськ у селах Новосілка та Городниця Підволочиського району дві корови. Зловмисник через поле переводив худобу до сусідніх селищ, де на нього чекали заготівельники. З ними чоловік домовлявся про зустріч заздалегідь. За живий товар крадій виручив близько десяти тисяч гривень.

Від злодія потерпіли приватні підприємці Скалата. Чоловік впродовж двох днів вночі навідувався до продуктової крамниці. Зламавши замок на вхідних дверях, виніс з магазину майже дві тисячі гривень.

Забрався крадій й до місцевого кафетерію. Звідти викрав горілчані вироби. На цьому злодій не спинився – став обкрадати сільські церкви. Уродженець Підволочиського району добре знав, у якому сільському храмі можна розжитися цінними речами.

Молодик навідувався до церков уночі, підваживши віконну раму, проникав всередину. Злодія цікавили лише старі ікони, молитовні книги, церковні чаші. З викраденим на таксі добирався до Тернополя, а в місті одразу міняв авто та прямував до Львова. Саме там, на ринках старожитностей, і збував цінне майно. За попередніми даними, лише за Євангеліє 1700 року, написане старослов’янською мовою, злодію вдалося виручити близько 16 тисяч гривень.

Від нічних вилазок злодія потерпіли релігійні споруди у селах Іванівка, Новосілка та Старий Скалат.

За сім місяців злодій викрав майна на суму більш як п’ятдесят тисяч гривень.

Надалі чинити протиправне чоловікові завадили правоохоронці. Працівники управління карного розшуку затримали злодія в обласному центрі за скоєння чергової квартирної крадіжки.

За фактом злочинів відкрите кримінальне провадження згідно статті 185ч.3. Кримінального Кодексу України – крадіжка. Підозрюваному обрано запобіжний засіб – тримання під вартою.

Працівники міліції перевіряють причетність зловмисника до скоєння й інших подібних злочинів. Триває розслідування.

Схожі статті