468×60
468×60

Проблемою торгівлі людьми зацікавилося студентство краю

Про проблеми, пов’язані із торгівлею людьми, а також про те, як уберегтися та не потрапити у тенета роботодавців, говорили на зустрічі правоохоронці з представниками групи студентська ініціатива Тернополя (СІТ) «Наші права».

СІТ – проект Громадської організації «Інформаційно-правовий центр «Права людини», члени якої – студенти юридичного факультету Тернопільського економічного університету.

- Ініціатива проведення такої зустрічі є актуальною і доречною,- зазначив перший заступник начальника обласного управління Казимир Попіль. – Люди часто не знають, де і як порушують їхні права, тому важливо їм це пояснити. Зробити це можна лише об’єднавши зусилля громади та правоохоронців.

За словами начальника відділу боротьби з кіберзлочинністю обласної міліції Георгія Кондратюка, Тернопільщина – відносно спокійний регіон, але випадки незаконної торгівлі людьми вони реєструють щороку.

Останній резонансний випадок – це затримання злочинної групи, яка продавала людей в трудове рабство до Росії. Дане кримінальне провадження уже направлене до суду.

Від яких злочинів найчастіше потерпають жителі області, як вберегтися, щоб не стати жертвами трудової та сексуальної експлуатації – ці та багато інших питань найбільше цікавили студентів-волонтерів.

- Люди під час пошуку роботи за кордоном повинні уважно читати контракти, перевіряти інформацію і не вестися на оманливі пропозиції, – зазначив начальник відділу боротьби з кіберзлочинністю обласної міліції Георгій Кондратюк.

Учасники зустрічі зазначили – найкращий спосіб протидії торгівлі людьми – це профілактична та просвітницька робота, в першу чергу – роз’яснення громадянам усіх можливих наслідків їх необдуманих дій під час пошуку роботи за кордоном.

Представники студентської ініціативи Тернополя «Наші права» та правоохоронці домовилися про співпрацю.

Схожі статті