468×60
468×60

Співпраця з населенням – запорука успіху правоохоронців Тернопільщини

Про підсумки оперативно-службової діяльності органів та підрозділів внутрішніх справ області за перший квартал 2015 року та заходи щодо вдосконалення роботи ОВС у другому кварталі цього року говорили у вівторок, 21 квітня, на розширеному засіданні колегії.

За три місяці цього року, в порівнянні з 2014, на Тернопільщині зменшилася кількість умисних вбивств, шахрайств, фактів хуліганств та дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками.

Зменшилася кількість і правопорушень, скоєних на вулицях та в стані алкогольного сп’яніння.

За словами начальника штабу обласного управління міліції Ореста Кісіля, завдяки оперативним заходам розкрито всі факти нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Ефективніше, ніж у попередньому році, розкривалися грабежі, вимагання, шахрайства, хуліганства, дорожньо-транспортні пригоди зі смертельними наслідками, злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків та злочини у сфері господарської діяльності.

Викрили правоохоронці і три організованих злочинних групи до складу яких входило 10 осіб. За їхніми плечима 52 злочини. Одна з цих груп впродовж 2011-2014 років займалася розкраданням коштів державного бюджету в особливо великих розмірах. Члени іншої продавали на території Тернополя та області наркотичні засоби, що міститься в таблетках «Субутекс». Третя група заробляла на торгівлі людьми з подальшою їх трудовою експлуатацією на території Російської Федерації. За направленими до суду кримінальними справами заарештовано 5 учасників ОЗГ, ще 5 знаходяться під домашнім арештом.

Налагоджена співпраця з населенням. Активно працює створена громадська рада, реформуються система належного контролю за діями автоінспекторів, під контролем начальника обласного управління міліції Олександра Богомола процедура розгляду скарг громади щодо зловживань працівників органів внутрішніх справ, удосконалюється програмне забезпечення для більш ефективного реагування на дзвінки, що надходять на лінію 102.

Актуальними залишаються питання забезпечення службової та транспортної дисципліни серед працівників міліції, недопущення порушень законності. На даний час на розгляді органів суду перебуває 8 кримінальних проваджень. Про підозру повідомлено 10 колишнім працівникам ОВС області.

Під особливим контролем начальника міліції перебувають питання отримання та вимагання неправомірної вигоди, а також забезпечення охорони громадського порядку на території краю.

У ході колегії Олександр Богомол звернувся до керівників райвідділів на досягнутому не зупинятися, посилити боротьбу зі злочинністю, налагодити тіснішу співпрацю з органами досудового розслідування, оперативними підрозділами та іншими службами органів внутрішніх справ під час розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, дотримуватися виконавської, транспортної дисципліни та законності.

Схожі статті