468×60
468×60

На чужій могилі закопала новонароджену дитину через брак коштів на поховання

Матір, яка закопала новонароджену дитину на чужій могилі, знайшли правоохоронці. Нею виявилася мешканка Борщівського району, 1978 року народження. У жінки вже є троє дітей. Вона не працює, а чоловік їздить по заробітках.

За словами начальника Борщівського райвідділу міліції Володимира Горб’яка, на облік в жіночу консультацію вона не ставала.

Вісімнадцятого жовтня 2014 року у жінки почалися пологи, а близько п’ятої години вона народила мертву дівчинку у власному житловому будинку.

Наступного вечора матір закопала дитину на одній із могил на кладовищі села Гуштин. Свій вчинок пояснює відсутністю коштів на похорон.

Труп немовляти знайшов місцевий мешканець, прибираючи на могилі у брата. Чоловік помітив прикопаний поліетиленовий пакет з дитиною.

Те, що дівчинка народилася мертвою, підтвердила судово-медична експертиза. Проте причину перинатальної смерті встановити не вдалося через тривале перебування трупа в землі.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 117 – умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Схожі статті