468×60
468×60

У Тернополі оперативники викрили в отриманні 200 тисяч гривень хабара керівника лікувального закладу (оновлено)

habarТаку рекордну суму неправомірної вигоди керівник медичної установи вимагав за продовження оренди приміщення.

Факт отримання коштів задокументували співробітники управління боротьби з організованою злочинністю та управління боротьби з економічною злочинністю обласної міліції.

Згідно наказу начальника УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола в області створили групу по боротьбі з корупцією. До її складу увійшли оперативники підрозділів управління боротьби з організованою злочинністю та управління боротьби з економічною злочинністю. Саме вони викрили посадовця медичного закладу в хабарництві.

Незаконну діяльність керівника медичної установи, який також є депутатом Тернопільської обласної ради, оперативники документували тривалий час. Під час неправомірної оборудки його затримали «на гарячому».

Правоохоронці встановили, що 200 тисяч гривень головний лікар вимагав у приватного підприємця за продовження договору оренди приміщення загальною площею 135 квадратних метрів, яке перебуває на балансі даного лікувального закладу з подальшим правом його викупу.

Неправомірну вигоду посадовець вимагав та отримав через посередника – працівницю банківської установи.

200 тисяч гривень, отримані в якості неправомірно вигоди, вилучено. Посадовця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. На даний час він перебуває на стаціонарному лікуванні і знаходиться під охороною конвойного підрозділу правоохоронців. Вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Слідчі дії тривають. Вживаються заходи щодо встановлення причетності підозрюваного до інших фактів незаконної діяльності.

Схожі статті

-1 коментарі

  1. Vasja

    скоріш за все знайшли цапа-відбувайла. Адже 135 кв.м в центрі міста досить ласий кусок для забудівельників. І ще одне, якщо немає факту передачі грошей, то це не хабар. Може банківський працівник виплатив депозит, й не факт що тими самими купюрами. Так що ця справа шита білими нитками і носить політичний характер

Comments are closed.