468×60
468×60

З Великодніми святами нацгвардійців привітав голова ОДА та начальник обласної міліції

В яких умовах живуть та тренуються і чим займаються бійці Національної гвардії Тернопільщини, які проблеми найболючіші та шляхи їх вирішення обговорили на виїзній зустрічі начальник обласного управління міліції Олександр Богомол, голова Тернопільської ОДА Степан Барна спільно з командиром Тернопільського батальйону ВЧ – 3002 Національної гвардії України Віктором Шершуном.

Військова частина Національної Гвардії дислокується у Тернополі. Сьогодні службу в батальйоні проходять 160 чоловік, з яких 40 – строковики, а решту бійці-контрактники, серед яких вісімнадцять жінок.

Одна з найбільших проблем нацгвардійців – це відсутність якісної техніки. Автомобілі, які вони використовують для охорони громадського порядку, застарілі і потребують постійного ремонту.

- Багато роботи проводиться по облаштуванню житлово-побутових умов для особового складу, – розповідає Віктор Шершун. – Сьогодні велика потреба у будматеріалах таких як плитка, вагонка, старт і фініш шпаклівка та інше.

Відзвітував Віктор Шуршун перед керівником краю та очільником обласної міліції і про підготовку до відправки в зону проведення антитерористичної операції. Нацгвардійці уже неодноразово їздили на схід нашої держави. Хлопці там забезпечували громадський порядок та охороняли стратегічні об’єкти.

- Сьогодні Україна перебуває у важкому становищі і я розумію, що саме підтримка армії та бійців, які охороняють наш спокій і тут, і на Сході, вимагає найбільшої уваги. Я обіцяю зробити все від мене залежне, щоб допомогти вирішити хоча б частину ваших проблем, – заявив Степан Барна.

Олександр Богомол подякував бійцям Національної Гвардії за сумлінне виконання поставлених завдань та роботу. На свята хлопці забезпечуватимуть громадський порядок у посиленому режимі. Щовечора на патрулювання обласного центру виходитиме тридцять нацгвардійців.

Після невеличкої екскурсії по території Нацгвардії, Степан Барна та Олександр Богомол привітали бійців з Великодніми святами. Голова облдержадміністрації передав військовим невеличкі святкові подарунки – Паски.

Схожі статті